11 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Todd McFarlane najavio potpuno novi film Spawn

Više od autora

- vl promo-f_spawn_najavljen-rebot_ST

Godine 1997. kompanija New Line Cinema objavila je superherojsku priču ‘Spawn’ baziranu na temelju strip lika kojega je kreirao Todd McFarlane. Pratila je ubijenog specijalca Ala Simmonsa (Michael Jai White), koji je uskrsnuo kao Spawn, predvodnik armije pakla.

Iako je imao skroman box office uspjeh i dobio uglavnom negativne recenzije filmskih kritičara, McFarlane je najavio njegov reboot, te nedavno krenuo sa njegovom produkcijom. U razgovoru sa Tiffany Smith, u AMC-jevoj talk show emisiji ‘Geeking Out’, McFarlane je izjavio da se ne radi o nastavku, ali ni o prequelu, već o potpunoj novoj i mračnijoj Spawn priči.

‘Spawn’ iz 1997. je režirao Mark Dippé, bivši animator tvrtke Industrial Light and Magic. U glavnim ulogama su se pojavljivali pomenuti Michael Jai White, te John Leguizamo, Martin Sheen, Nicol Williamson, Theresa Randle i D. B. Sweeney. Film je na Katalonskom međunarodnom film festivalu 1997. bio nominiran u dvije kategorije: za najbolji film i za najbolje specijalne efekte, kategoriju koju je na kraju i osvojio. Tijekom 1998. bio je nominiran na sjevernoameričkoj Akademiji znanstvene fantastike, fantazije i horror filmova za Saturnovu nagradu u kategoriji najbolja šminka, te iste godine na Blockbuster Entertainment dodijeli nagrada gdje je Michael Jai White bio nominran za najboljeg nadolazećeg glumca, John Leguizamo za najbolju mušku sporednu ulogu u horroru, a Theresa Randle za najbolju žensku sporednu ulogu u hororu. [Filmofil.ba]

KINO NAJAVA: SPAWN [1997]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno