”Hayloft Blues” je najavni singl novog, jedanaestog po redu, studijskog albuma “Memphis Light”, koji će Tomislav Goluban na diskografskoj etiketi Spona objaviti početkom 2020. godine. Pjesma je inspirirana starim vremenima i seljacima koji su sijeno za “blago” (stoku) na poljima skupljali ručno bez pomoći mehanizacije i sve je funkcioniralo. Susjedi su međusobno pomagali jedni drugima bez novčane naknade, a u proces je bila uključena cijela obitelj. Sijeno se vilama bacalo na zaprežna kola koja su vukli konji, krave ili volovi, a sve je bilo popraćeno pjesmom, zabavom i naravno, teškim fizičkim radom.
“U razgovoru s prijateljem Jay Sielemanom, primijetio sam da je taj proces bio identičan u Hrvatskoj i Americi pa mi se tematika učinila zgodnom da opet povežem dva udaljena kontineta kroz univerzalni, glazbeni jezik.“, objasnio je Tomislav Goluban.
Ponekad se sijeno na oba kontinenta koristilo i za razne ljubavne aktivnosti, a o tome saznajte više u pjesmi za koju je snimljen i videospot. Režiju potpisuje Tin Borovčak, a produkciju “CloudMedia”.
Promociju novog singla i cjelovečernji koncert uz specijalnog gosta Patricka Walkera, Tomislav Goluban će sa svojim bendom održati u petak, 24. listopada u Sesvetama u Jazz Caffe-u Forum od 21h.