21 C
Vinkovci
Petak, 12. travnja 2024.

Tonka snimila spot za novi singl naslovljen Jedno jutro

Više od autora

- vl promo-

Uskoro stiže i treće Tonkino glazbeno solo izdanje ‘Jedno jutro’! Premijerno ga predstavlja 23. ožujka u jutarnjem showu Antene Zagreb, a spot nam u nedjelju 25. ožujka donose Top.hr i Muzika.hr!

Novi je singl još jedna u nizu Tonkinih pjesama prepoznatljivog alt pop zvuka kojim najavljuje svoj debitantski album kojeg očekujemo do kraja ove godine, a svaki nadolazeći singl predstavlja nam kao povezanu glazbenu cjelinu upotpunjenu vizualnom umjetnošću i dodirima suvremenog plesa i pokreta koje Tonka vješto isprepliće u svojoj glazbi.

‘Jedno jutro’ je pjesma o pretpostavci da sutra ne postoji, da je danas zadnji dan kojeg imamo. Istiniti osjećaji i postupci vođeni isključivo srcem, bez ikakvog promišljanja. Tekst pjesme je poput zavjeta, a tu leži najveća snaga pjesme.

TONKA, 2018. / Photo: Sven Stefanović

‘Lijepa, nježna, apokaliptična pop pjesma’ – opisao je Aljoša jednom rečenicom pjesmu kojom dominira eterična atmosfera dodatno pojačana trubama i saxofonom. Nježna, ali misaona pjesma donosi nam i takav spot. Distopijski scenarij praznih prostora, usamljenih pejsaža, tihih ulica, praznih dućana koji i dalje žive svoj život bez glavnih likova naizgeled su neshvatiljivo i pusto okruženje u kojem Tonka pronalazi smisao i nadu obraćajući se voljenoj osobi.


Autorski tim koji potpisuje ovaj spot radio je i na prvom solo izdanju za pjesmu  ‘Bolji smo’.

‘Na snimanju spota je bilo predivno, moje povjerenje prema svakom od njih je neupitno, a proces snimanja veliki užitak. Puštala sam ih da do kraja budu kreativni, Vanja je vodio čitavu priču svojom prvotnom idejom.’ – osvrnula se Tonka na ekipu sa snimanja spota.

Režiju potpisuje Vanja Vascarac, direktor fotografije je Sven Stefanović, suradnik za pokret Martina Nevistić, a styling je osmislila Marija Cvitanović koja je producirala spot za prethodni singl ‘Pozitivizam’. Za make up je zaslužna Petra Sever, a za kosu frizerski salon Keune Colette.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno