23 C
Vinkovci
Petak, 24. svibnja 2024.

Traži se pomoćnik!

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Priznanje „Volonterski tim godine” stiglo je u prave ruke Dramske sekcije Kluba mladih GD Crvenog križa za predstavu ‘Čarolija Božića’ koja bilježi čak 30 izvedbi u samo dva prosinačka tjedna 2019.g. Voditeljica Kluba mladih Tena Galić ne krije zadovoljstvo koliko je predstava bila dobro prihvaćena u svim dječjim ustanovama na području djelokruga vinkovačkog Crvenog križa. Spoj zabave sa humanitarnom notom iskazao je čaroliju Božića na najbolji mogući način.

„Sadržaj i sam smisao predstave bio je upoznati djecu s božićnim ozračjem, humanim predznakom blagdana i koliko je dobar osjećaj pomoći drugima pa smo u skladu s tim na dan izvedbe predstave koja je besplatna za sve organizirali mogućnost da svako tko želi donese jedan artikl, higijenski ili prehrambeni proizvod od čega smo mi slagali obiteljske pakete za socijalno ugrožene pojedince i obitelji na području našeg djelovanja,” prisjeća se Tena Galić, voditeljica Kluba mladih GD Crvenog križa Vinkovci.

S prikupljenim donacijama, djeca i vinkovački humanitarci zajedno su usrećili 60 socijalno-ugroženih obitelji što je hvalevrijedna brojka na čemu Tena još jednom svima zahvaljuje jer riječ je stvarno o respektabilnom odzivu.

Ova vrijedna volonterska družina okuplja čak 620 mladih, od čega je aktivno svakodnevno njih oko 90. Ni gradonačelnik Ivan Bosančić nije krio ponos što se zahvaljujući ovim mladim humanitarcima i njihovom nadaleko prepoznatom radu, ime grada Vinkovaca, dobrim djelima, pronosi diljem Hrvatske. Primio ih je u subotu, baš na Međunarodni dan volontera.


Nama je to zaista bila jedna velika čast i na neki način priznanje da smo prepoznati na gradskoj razini sa svime što radimo te ovim putem zahvaljujemo i gradonačelniku i cijeloj gradskoj upravi koji su nam tim činom iskazali veliku sreću i zadovoljstvo te nas učinili još ponosnijima, opisuje voditeljica Kluba mladih.

Korona mjere utjecale su i na klupske aktivnosti. Morali su se odreći svojih redovitih sastanaka subotom. Organizirani u skupinama, sastaju se po potrebi. No neumorni, kakvi jesu, pripremili su još jednu, ponovno pravu božićnu poslasticu nazvanu „Traži se pomoćnik!”, novu predstavu vlastite produkcije, ovog puta u digitalnom obliku.

Tako će naime zbog trenutne situacije izostati posjeti vrtićima i školama, ali je predstava dostupna besplatno za svaku ustanovu na CD-u/DVD-u. Stvar je naravno izbora, pa svi koji žele mogu se i ove godine uključiti u humanitarnu akciju mladih vinkovačkih humanitaraca uoči Božića na isti način kao i prošle godine. Jedno dijete, jedan artikl, prikupljen u svakoj ustanovi, bit će sasvim dovoljno, napominju u Klubu mladih, pa će s radošću ponovno kompletirati obiteljske pakete za socijalno ugrožene članove naše zajednice kako bismo im  svi zajedno uljepšali nadolazeće blagdane.

Tko se želi priključiti Klubu mladih dobro došao je na Trg bana Josipa Šokčevića 1. Ispunjavanjem pristupnice ulazi se u bazu volontera, a tada slijede pozivi na aktivnosti na koje su svi i više nego dobrodošli.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno