Rukometni klub Spačva Vinkovci na svojim je službenim stranicama objavio poziv svim zainteresiranima na treću kampanju za projekt „Volim rukomet“ koja će biti održana u ponedjeljak 20. siječnja od 19 do 22 sata u dvorani osnovne škole Bartola Kašića Vinkovci i u utorak 21. siječnja od 19 do 20 sati u dvorani osnovne škole Vladimira Nazora Vinkovci.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz natječaj pod nazivom „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“. Ukupna vrijednost projekta je 872.032,65 kuna, a iznos koji sufinancira Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF) iznosi 741.227,75 kuna.

Cilj ovog projekta je uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti u šport u Vinkovcima, kako bi lakše sklopila prijateljstva te poboljšali sposobnost koncentracije i uključivanje u društvenu zajednicu bez diskriminacije. Kod djece iz rizičnih obitelji ili djece s poremećajima u ponašanju sport je važan zbog zadovoljavanja potrebe za pripadanjem, samoostvarivanjem te zbog osjećaja sigurnosti, i poticanja samopouzdanja i samopoštovanja.

Kampanja će biti održana kako bi se sudionici i provoditelji projekta „Volim rukomet“ predstavili javnosti, a posjetitelji će imati priliku prisustvovati treningu provoditelja projekta.