16 C
Vinkovci
Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Mikrofonija: Tri dame, jedan radijsko bećarski show

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Pjesmom i dojmom potpuno su nas razoružale na koncertu u sklopu Vinkovačkog ljeta krajem srpnja 2019. godine, a deset godina ranije s hitom Ich Liebe Dich, The Frajle započinju svoju glazbenu priču i uspješno grade fabulu kojoj ne nalazimo mane.

Foto: thefrajle.com

U pripremi velikog osječkog koncerta zakazanog za subotu, nisu izostavile Vinkovce, a u društvu frajlera Milana i Josipa, večeras od 18 sati priređuju radijsko bećarsku Mikrofoniju za pamćenje za koju vjerujemo da će biti popraćena od brojne publike uživo putem etera i na društvenim mrežama.

Tri vokalno potkovane dame, Nataša Mihajlović i sestre Jelena i Nevena Buča, i akustična gitara stižu u studio Radio Vinkovaca. Energetski booster i autentična emocija ove talentirane glazbene umjetnice izdvaja trenutno od većine estradnih umjetnika.

Redom čardaša, pop rocka, šansonijerskih melodija pa do na trenutke zanimljive kabaretske družine, ove Novosađanke upečatljivih osobnosti upakiranih u nijansiranu kostimografiju, privlače publiku različitih glazbenih usmjerenja usputno ne krijući koliko se dobro i same zabavljaju. I najnovije, više ne sjede, stoje i osvajajući scenu još intenzivnije. Frajle imaju onaj X faktor koji čini razliku, a najvidljiviji je u koncertnoj kemiji ovih dama i njihove publike koja, kao rijetko tko danas, pokriva cijelu regiju.

Vinkovačko ljeto 2019.

Domaća publika upoznala ih je sjajnim suradnjama i obradama Oliverovih, Gibonnijevih, Terezinih i drugih internacionalnih uspješnica popularnih na ovim prostorima, pametno i strpljivo gradeći paralelno prepoznatljiv autorski potpis.


Mijenjam dane, Nevolja, Ma daj lutko, Voli me godinama, Fina, Štiklice, Kad se ljubimo, Sve ja to znam, Noćas si moje vino i posljednja Tamburaši, kojom najavljuju novi album, samo su neki od singlova koje potpisuju ove šarmantne dame.

Polaznici vinkovačke Glazbene škole Josipa Runjanina čestitali su Valentinovo njihovom pjesmom Ljubav na dar i osvojili, kako naša, tako i srca Frajli osvanuvši na njihovoj službenoj Facebook stranici.

Inače, recept za kako postati Frajla, saznat ćemo iz prve ruke od Frajle Jele koja je sve o njima ukoričila u nedavno izdanu knjigu.

Foto: jelenabuca.com

Iako su prije nepunih godinu dana od kvarteta postale trojac, čini se kako je ovaj make over, uslijed pandemijske stanke, bio inicijacija novog nadahnuća Frajlama, poetičnim domaćinskim dušama Lala i Sosa s pitoreskne granice Bačke i Srijema…Večeras iz srca Slavonije, od 18 sati u eteru Radio Vinkovaca na 90.2 mHZ kreće zagrijavanje za subotnji koncertni spektakl u Osijeku.

Vinkovačko ljeto 2019.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno