-1 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. travnja 2024.

Tri igrača na probnom radu u Cibaliji; kompletiran stručni stožer

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Iza nogometaša Cibalije prvi je tjedan priprema, polako se slaže mozaik za predstojeću polusezonu koja počinje 17. veljače, i za Nebeskoplave, teškim gostovanjem kod lidera NK Zrinski Osječko 1664. Zasad u Genscherovoj 10 b ide sve po planu, osim vremenskih i terenskih uvjeta koje pomalo ometaju rad, ali to za vinkovački klub nije ništa neuobičajeno.

„Zadovoljni smo s onim što smo odradili dosad, prilagođavamo se novonastalim uvjetima i radimo ono što možemo”, rekao je nakon novog snijega u Vinkovcima trener Siniša Sesar. U pripremnom razdoblju zasad je dogovoreno 6 prijateljskih utakmica, a u planu je možda još jedna slabija s županijskim ligašem preko tjedna. Veseli vijest kako nakon Crnčeca i Portugalca Pereire nitko nije napustio svlačionicu Cibalije, a novost je da su tri novaka na probi; Lovrić, Rekić i Lozić koji će se pokušati dokazati i uvjeriti struku da zaslužuju biti dio momčadi u nastavku sezone. Zeleno ili crveno svjetlo dobit će do kraja tjedna i prve pripremne utakmice s Croatiom Đakovo koja je na rasporedu u subotu u 14 sati na terenu s umjetnom travom.

„Nadam se kako ćemo uskoro početi dovoditi prava pojačanja jer smo deficitarni na nekim pozicijama, pogotovo na zadnjem veznom gdje smo ostali na samo dva igrača nakon odlaska Solde i Pereire, a ozljedu je pretrpio Šarić. Moramo se pojačati na nekim mjestima”, poručuje Sesar. Osim Šarićeve nepredviđene ozljede na malom nogometu tijekom stanke, svi ostali su u punom pogonu, osim Jazvića koji je počeo trčati, ali se nije priključio ostatku momčadi.


„Očekujemo kako će krajem tjedna početi s normalnim treninzima, on nam je jako bitan igrač u rotaciji i uskoro bi trebao biti u punom pogonu. Tada ćemo zasigurno izgledati bolje”, dodaje strateg Cibalije. Treba još dodati kako je kompletiran stručni stožer za nastavak sezone pa će prvi pomoćnik Sesaru biti iskusni Goran Meštrović, donedavni voditelj škole nogometa, trener vratara je Bojan Sičić, kondicijska trenerica Pamela Joskić, a Ivan Karaula predstavnik kluba s neizostavnom trenerskom licencom, dok su dva fizioterapeuta ostala ista.

Nekakvi temelji su postavljeni, sada kreće izgradnja bolje i snažnije Cibalije koja će sačuvati prvoligaški status, kako bi se, prema riječima trenera, sljedeće sezone mogli pojačati i probati napraviti određeni iskorak kad je u pitanju poredak na tablici. Hoće li se to dogoditi hoće li Cibalia krenuti stazom pobjednika, saznat ćemo vrlo brzo.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno