-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10. prosinca 2023.

Trodnevni konjički maraton Dorata u spomen na 12 redarstvenika

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Iz Mirkovaca je put Jankovaca i Ilače krenuo tradicionalni konjički maraton Konjogojske udruge Dorat kojim se, na poseban način, tijekom tri dana, na ruti dugoj 40 km, odaje počast dvanaestorici hrvatskih redarstvenika.

“Ovo nam je 10. jubilarni konjički maraton. Jašimo tri dana. Danas smo na ruti Vinkovci-Jankovci-Đeletovci-Ilača kod istoimenih konjogojaca gdje je uvijek poseban doček cijelog sela. Ondje se noći i ujutro kreće put Vukovara kad će nam se pridružiti KK Dunavski raj. U nedjelju ujutro krećemo za Nuštar gdje i završava ovogodišnji maraton”, rekao je predsjednik KU Dorat Josip Vuković.

Počast će odati na spomen obilježju Jelas u Đeletovcima, potom sutra na Ovčari te u nedjelju u Marincima poginulim pripadnicima HOS-a, najavio je Vuković.

Desetak jahača i 6 zaprega krenulo je prvog dana put Jankovaca, sutra će karavana biti brojnija jer je ruta kraća i ne ide glavnim prometnicama, dok će trećeg dana, iz sigurnosnih razloga, biti petanestak jahača i pet do šest zaprega, najavili su organizatori memorijalnog konjičkog maratona.

Iz Ivankova je sa Silbom na poziv prijatelja stigao prvi puta i Danijel Iživkić.“Lijepa gesta i lijepo mi je s mojim prijateljima konjarima. Za konja koji je u kondiciji, maraton nije preintenzivan. Silbi dnevna ruta neće biti problem, tko radi i priprema se, ovakav događaj ne predstavlja veliki napor”, rekao je.

Jahače je, u ime Grada Vinkovaca, ispratio pročelnik Odjela za poslove gradonačelnika Gabrijel Šokičić iskazavši potporu desetljetnoj inicijativi kojom se na vrlo svojstven način odaje počast dvanaestorici hrvatskih redarstvenika stradalih u Borovu Selu 2. svibnja 1991. godine.


Lijepo druženje u kojem istinski uživamo svi mi koji volimo konje, dodao je Ivan Zovko koji je na platonu tjerao svoje Lisu i Betti.

“Tri se dana družimo, konjarimo, pričamo. Ne idemo na masovnost, jašemo lenijama, okupili smo svoje poznanike, prijatelje, članove, istinske ljubitelje konja koji ovo vole, a ujedno tri dana odajemo počast našim policajcima i svim braniteljima stradalim u Domovinskom ratu”, poručio je Vuković.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno