20 C
Vinkovci
Petak, 31. ožujka 2023.

Turisti: treći je singl nazvan ‘Žena od pijeska’

Više od autora

- vl promo-

Riječki TURISTI predstavljaju najnoviji singl snimljen kao i prethodna dva u kastavskom studiju GIS, s producentom Matejom Zecom.

‘Žena od pijeska’ ovog je puta realizirana uz pomoć jednog od najboljih kontrabasista iz regije, Henryjem Radanovićem, nagrađivanim glazbenikom kako Porinom tako i Statusom.

Zbog čega ova suradnja?

Pjesma je aranžirana kao valcer, s elementima americane, u što se zvuk Henryjeva kontrabasa savršeno uklopio nadgradivši cjelokupnu magičnu sliku, kao prebjeglu s redateljskog kadra Davida Lyncha. Vava, autor pjesme i gitarist benda, ističe kako je tekst ‘Žene od pijeska’ imao sasvim drugačiju namjenu, napisan je osobno kao dugačka poema, oda je bliskosti i neizgovorenih riječi svojim dvjema pratiljama – kćeri i životnoj partnerici. Nije bila predviđena za uglazbljivanje, no prilikom kreativnog procesa stvari nikada nisu tako egzaktne i podložne su brzim promjenama, pa kad je Iva Močibob ugledala tekst jednostavno je rekla – ovo želim otpjevati! Uz manje prilagodbe i prekrajanja, lirika je doista legla u valcer kao da joj je oduvijek ondje mjesto, a Iva se u potpunosti emocionalno ‘razgolitila’ tijekom interpretacije u studiju…


Stoga i nije neobično da su Turisti odlučili posvetiti ovu pjesmu svim ženama upravo na današnji dan!

‘Žena od pijeska’ u rukama Turista vas odvlači iz struje vremena kojoj pripadamo, stvarajući iluziju vrtuljka u glavi slušatelja i neodoljivu želju da se pridružite tročetvrtinskom taktu na plesnom podiju i to u vlastitom stanu!

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno