3 C
Vinkovci
Utorak, 5. prosinca 2023.

Tvrtka Pervanovo novi vlasnik vinkovačke Spačve

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Tvrtka Pervanovo sa sjedištem u Dubrovniku u vlasništvu svog jedinog osnivača tvrtke Pervanovo Invest AB iz Švedske, švedsko-hrvatskog poduzetnika Darka Pervana, novi je vlasnik Drvne industrije Spačva d.d. Vinkovci, piše Poslovni dnevnik.

Većinski vlasnik vinkovačke Spačve do sada je bio fond Quaestus Private Equity kapital II, s udjelom od 75,81 posto, a tvrtka Pervanovo jučer je trima ugovorima o kupoprodaji stekla ukupno 98,68 posto dionica Spačve.

Jako smo zadovoljni najnovijom akvizicijom, izjavio je član Uprave tvrtke Pervanovo Stjepan Vojinić za Poslovni dnevnik.

“Kupili smo Spačvu, preko akvizicije dionica od fonda Questus, Hrvatske poštanske banke I fonda Maverick, a ukupno je to 98,6% dionica Spačve”, kazao jer Vojinić.Tako se uz proizvodne pogone u Bjelovaru, Ogulinu i Otoku, kojima upravlja druga Pervanova tvrtka Bjelin, našla i vinkovačka Spačva, sada u vlasništvu tvrtke Pervanovo.

I u krizi prouzročenoj pandemijom novoga korona virusa Spačva je poslovala bez poremećaja te imala i nova ulaganja. Kako piše Novac.hr., u prvom kvartalu 2021. godine Spačva je imala 65 milijuna kuna prihoda te 3,4 milijuna kuna dobiti, a zalihe su joj na 31. ožujka vrijedile 81 milijun kuna. Osim snage brenda i tradicije, velika je vrijednost Spačve i njezin ugovor s Hrvatskim šumama s kvotom od 45 tisuća prostornih metara hrasta godišnje na rok od deset godina. Spačvin geostrateški položaj, navodi Novac.hr, vrijedan je i zbog činjenice da područje Vinkovaca još ima dovoljan broj zainteresiranih radnika osposobljenih za rad u drvnoj industriji.

Na naš upit o promjeni vlasništva u samoj Spačvi danas nisu htjeli ništa komentirati.

Kako piše Lider.hr. na jučerašnjoj sjednici Nadzornog odbora novi članovi Uprave postali su Saša Vilić i Vladimir Bataković, dok su Josip Faletar kao predsjednik Uprave te Ivan Perković i Ante Radoš trenutačno i dalje na svojim funkcijama. Konačnu odluku o sastavu Uprave uskoro će donijeti Nadzorni odbor, rekao je za Lider.hr Stjepan Vojinić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno