Ovih dana prisjećamo se ratnih stradanja u gotovo svim mjestima Slavonije, a mnogi su upravo u studenom mjesecu ostali bez svojih domova ali i voljenih osoba i članova bliže i daljnje obitelji. Palili smo svijeće i molili se ovih dana, a posebno danas za sve one za kojima se još traga, a njihova žrtva utkana je u temelje stvaranja naš Domovine.

Obilježavanje najvažnije obljetnice novije hrvatske povijesti, one u gradu Vukovaru, ove će godine biti još snažnije jer će danas – na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara  ujediniti i sva crkvena zvona kada će hvale vrijednom inicijativom „Zvon za Vukovar“, točno u 18 sati i 11 minuta, zvona svake crkve u Hrvatskoj zazvoniti u znak sjećanja na žrtve Vukovara. Inicijativa, koju je pokrenuo Fra Ivica Jagodić, župnik i gvardijan župe Sv. Filip i Jakov u Vukovaru, potaknuta je istraživanjem koje je provedeno na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 2010. godine. Naime, u anketi u kojoj je pitanje bilo što se u novijoj hrvatskoj povijesti dogodilo 18. studenog, niti jedan od 40 ispitanih studenata nije znao točno odgovoriti.

“Zvona bi trebala zvoniti upečatjivom duljinom od 10-ak minuta i biti dovoljno jaka i trajna da pošalju poruku”, poručio je fra Jagodić.