Otišao je legendarni kantautor Đorđe Balašević. Iako nije u našoj glazbenoj fonoteci, mnogi stihovi ovog glazbenog velikana otpjevani su puno puta i zato zaslužuje da mu kažemo hvala i zbogom.

Đorđe Balašević ostavio je bogatu glazbenu ostavštinu i teško je iz te glazbene riznice pjesama i balada odabrati samo njih nekoliko. Puno je pjesama koje su obilježile njegovu karijeru, a Balaševićevo razdoblje počelo je pjesmom “Panonski mornar” s kojom je 1979. godine pobijedio na Splitskom festivalu. Nakon toga nizale su se Balaševićeve glazbene uspješnice među kojima su “Priča o Vasi Ladačkom” i “Život je more”,”Svirajte mi, jesen stiže dunjo moja”, “Ringišpil”, “Djevojka sa čardaš nogama”…. Album “Dnevnik starog momka” je bio njegov 13 studijski album i sve pjesme na tom albumu nosile su ženska imena, a jedna je bila posvećena i njegovoj supruzi Oliveri.

Legendarni kantautor prije tri dana primljen je na beogradsku Infektivnu kliniku zbog upale oba plućna krila. Regionalni mediji pišu da je već prije tjedan ili dva počeo osjećati simptome koronavirusa, no liječničku pomoć potražio je tek kad se situacija pogoršala. Nakon kraćeg boravka u bolnici, opće stanje glazbenika počelo se popravljat, a onda je sve pošlo po zlu. Balašević je preminuo tri mjeseca prije 68. rođendana.