- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Polako, ali sigurno. Tako bi se moglo rezimirati popuštanje epidemioloških mjera u Hrvatskoj koje, kad se pita većina sportaša i rekreativaca, ide ipak malo presporo. Stanovnici Vinkovaca i ostalih mjesta naseljenih u okolini najstarijeg europskog grada, kad je rekreacija u vidu najvažnije sporedne stvari u pitanju, imaju mogućnost igranja pod balonom u Mirkovcima, a u razgovoru s voditeljem sportskog objekta i proslavljenim nogometašem, Marijom Lučićem, saznali smo kakav je interes i odaziv građana bio dosad.

Prošlo je skoro mjesec dana otkako je iz Zagreba stiglo dopuštenje za korištenje popularnih balona, a Lučić navodi kako je interes ogroman jer su se ljudi poželjeli aktivnosti bez koje su bili više od dva mjeseca. Malo je drugačije nego inače, svi dođu obučeni i spremni za „termin”, nema korištenja svlačionica, a poslije „haklanja”, umjesto hladnog piva u sklopu kafića, oblače se jakne i ulazi u svoje ljubimce za lagani povratak kući.

Vlasnici balona imaju razloga za zadovoljstvo jer je u njihovim objektima dopušteno treniranje što nije slučaj s ostalim sportskim objektima, a prema riječima Marija Lučića dobili su prednost zbog stalnog upuhivanja i ispuhivanja zraka koje bolje „prolazi” kod onih koji donose mjere i tako kroje sudbinu mnogih. „Toplo se nadam da će uskoro biti dopušteni i sportovi u dvoranama bio to tenis, rukomet ili bilo koji drugi sport budući da u našoj županiji i Vinkovcima ima puno sportaša i rekreativaca koji s nestrpljenjem čekaju kako bi se počeli baviti onim što najviše vole”, ističe Mario Lučić koji objašnjava kako je puno više upita za termine nego prije nesretne korone. Kao glavni razlog tome vidi da ljudima, ako žele odigrati nešto, ne preostaje ništa drugo nego rezervirati termin i doći „baciti na dva gola”.

„Bez obzira na moje zadovoljstvo, želio bih da s koronom završimo čim prije i da u miru svi radimo i igramo ono što najviše volimo. Želim da bolest što prije prođe kako bi mogli zajedno disati i baviti se poslom, koji smo radili prije korone, punim plućima”, zaključuje razgovor Lučić. Možemo zaključiti kako je ovo jedina svijetla točka za rekreativce u ovim vremenima kada je strpljenja i živaca sve manje i manje.