2 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. prosinca 2023.

U četvrtoj generaciji studija Drvna tehnologija u Vinkovcima upisana 24 studenta

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Kako je priopćio Centar kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj, u četvrtoj generaciji studija Drvna tehnologija u Vinkovcima upisana su 24 studenta.
Nakon četiri godine od upisa prve generacije studenata na dislocirani Prijediplomski stručni studij Drvna tehnologija Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Zagreb koji se izvodi u Vinkovcima, uskoro s nastavom kreće i četvrta generacija studenata.

U petak je završen drugi, jesenski, upisni rok Prijediplomskog stručnog studija Drvna tehnologija u Vinkovcima, u Glazbenoj školi Josipa Runjanina, Vinkovci. Zajedno s upisanim studentima na prvom, ljetnom, roku, u četvrtoj generaciji studenata Drvna tehnologija Vinkovci u akademskoj godini 2023./2024., prvu su godinu upisala 24 studenta. U odnosu na prošlu akademsku godinu, nema promjene, jer su isti studij u akademskoj godini 2022./2023. upisala također 24 studenta.

Dosad su se na ovaj studij u Vinkovcima u četiri generacije upisala ukupno 122 studenta, a nekoliko studenata iz prve generacije koja je studij upisala u akademskoj godini 2020./2021. je ove godine i završilo studij.


Studij izvodi Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Zagreb u suradnji s Centar kompetencija koji je zadužen za praktičnu nastavu u lokalnim tvrtkama, a studij sufinanciraju Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vinkovci.

Podsjetimo kako stručni studij Drvna tehnologija daje temeljna znanja iz širokog područja tehničkih i prirodnih znanosti te stručna znanja i vještine što ih zahtijeva suvremeni razvoj drvnoindustrijskih poduzeća. Drvo je izazovan, raznovrstan i obnovljiv prirodni materijal koji predstavlja važan potencijal hrvatskoga gospodarstva. Uporaba novih tehnologija povećava učinkovitost proizvodnje i čini drvnu struku profitabilnom. Zbog svoje sirovinske osnove Republika Hrvatska ima realne mogućnosti povećanja proizvodnje drvnih proizvoda, sve u cilju povećanja prodaje i izvoza finalnih drvnih proizvoda te smanjenja uvoza finalnih drvnih proizvoda.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno