4 C
Vinkovci
Subota, 24. rujna 2022.

U domaća kina stiže ekranizacija bestselera “Djevojka iz močvare”

Više od autora

- vl promo-U filmu prema predlošku Delie Owens glavnu ulogu tumači Daisy Edgar-Jones, režiju potpisuje Olivia Newman, a glazbenu temu isporučila je Taylor Swift. Producentica je Reese Witherspoon.

Domaća publika napokon će imati priliku pogledati jedan od najiščekivanijih trilera ovog ljeta. Od 18. kolovoza u kinima nas očekuje “Djevojka iz močvare” (Where the Crawdads Sing) koju je publika ocijenila s visokih 96% na stranici Rotten Tomatoes. Uspješnica New York Timesa koja je prodana u više od 10 milijuna kopija uspješno je ekranizirana uz pomoć vrhunske filmske ekipe. Glavnu junakinju, Kyu, utjelovila je Daisy Edgar-Jones koja je prošlog vikenda na filmskog festivalu u Locarnu primila prestižnu Leopard Club nagradu. Pri tome, film je prikazan na vanjskoj projekciji pred gotovo 7000 gledatelja.

Između ostalog, upečatljive uloge ostvarili su Taylor John Smith i Harris Dickinson te David Russell Strathairn. Svakako treba izdvojiti Joju Regina koja je odglumila lik Kye iz mlađih dana. Veliki zamah filmu dala je producentica Reese Witherspoon koja je film preporučila i kroz svoj čitateljski klub Reese’s Book Club, a pri snimanju je sudjelovala i autorica knjige, Delia Owens.

Nakon posljednjeg trailera Taylor Swift je objavila cijelu verziju naslovne pjesme filma pod nazivom “Carolina”. Oduševljena knjigom te saznajući da se priprema filmska adaptacija, Taylor je zaželjela sudjelovati u soundtracku za koji je napisala ovu baladu. Pjesma je sadržajem i pričom otpjevana iz perspektive Kye te su korišteni akustični instrumenti koji su tipični za američki folklor iz vremena radnje filma. Nije ni čudno da se “Carolina” odlično uklopila u film te svidjela gledateljima ali i obožavateljima Taylor Swift.

Knjiga je oduševila brojne čitatelje u Hrvatskoj i diljem svijeta. U ovu je priču o ljubavi, povjerenju i preživljavanju čvrsto utkano misteriozno ubojstvo koje će vas tjerati da nagađate i propitkujete do samog kraja. Posebno se ističe prikaz prirode, odnosno, močvare i njezine flore i faune.

Isto tako, nikad nije kasno ni da pročitate knjigu za koju hrvatski izdavač Vorto Palabra samo ususret filmu izlazi s posebnim izdanjem s filmskom naslovnicom. (izvor: ravnododna.com)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno