U Hrvatskoj od jučer imamo šest novooboljelih osoba, ukupno 2.125, na bolničkom liječenju nalaze se 192 pacijenta, u samoizolaciji oko 18 tisuća ljudi, a u posljednjih 24 sata preminula je jedna osoba. Do sada je testirano 41.930 osoba, od toga u zadnja 24 sata njih 877. Na bolničkom liječenju je 195 osoba, devet manje nego prethodnog dana, a na respiratoru je 13 bolesnika. Novih je 40 bolesnika ozdravilo, ukupno do sada 1.641.

“Donijeli smo stroge mjere, no s obzirom da sve napravili smo jednu izmjenu. S obzirom da imamo veliki broj ugostiteljskih objekata koji nemaju terase, donijeta je odluka da se puštaju u rad ugostiteljski objekti koji nemaju terasu. Napravili smo raspored stolova i kako će to funkcionirati”, istaknuo je na današnjoj medijskoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. 

Ministar Davor Božinović napomenuo je da će omogućit rad autoškola jer je HZJZ pripremio upute o postupanju pri obuci vozača. Povlači se i odluka za samoizolaciju vozače međunarodnog transporta, ali oni će morati poštovati sve preporuke koje stožer donese za njih. Naveo je i kako će do ponedjeljka razmotriti sustav e-Propusnica, koje bi mogle biti ukinute.