10 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. travnja 2024.

U Iloku izgrađeno pet modernih paviljona u Domu za starije i nemoćne

Više od autora

- vl promo-

Prateći trendove Europske unije i Nacionalni plan socijalnih usluga u Republici Hrvatskoj, Dom za starije i nemoćne u Iloku u listopadu 2020. započeo je s provedbom projekta „Srce zajednice“, ukupne vrijednosti 1.067.382,90 €. U potpunosti je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a glavni mu je cilj podizanje kvalitete života starih i nemoćnih osoba, njihova veća socijalna uključenost u život zajednice i što dulji boravak u vlastitome domu, izvijestili su iz Vukovarsko-srijemske županije.

FOTO: VSŽ

Na današnjoj završnoj konferenciji predstavljeni su i više nego dobri rezultati. Izgrađeno je i opremljeno pet novih paviljona – dva za cjelodnevni i privremeni boravak te po jedan za osobe oboljele od Alzheimerove demencije, beskućnike i poludnevni boravak za osobe starije životne dobi i one s invaliditetom, ukupnog kapaciteta za 36 korisnika.

„U ovim objektima korisnicima će se osigurati i psihosocijalna rehabilitacija, socijalni rad, briga o zdravlju, njega i prijevoz iz vlastitog doma na aktivnosti u našim objektima“, pojasnila je ravnateljica Doma Darija Nikolić.


Uz navedeno, nabavljena je i oprema za praonicu rublja i kuhinju te su kupljena dva vozila, za prijevoz korisnika te dostavu toplih obroka. „Ovaj projekt od najveće je koristi za same korisnike i njihov svakodnevni život, ali isto tako je njegovo značenje za Vukovarsko-srijemsku županiju veliko jer nam pokazuje kako sve treba i može funkcionirati kako bi naši najstariji i oni u potrebi imali što bolje uvjete za život“, rekao je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić dodavši kako je novim prostorima zadovoljen širok spektar potreba ljudi starije populacije našega kraja.

Partneri na projektu, Vukovarsko – srijemska županija i Zavod za socijalni rad Područni ured Vukovar, sudjelovali su u pripremi i provedbi projektnih aktivnosti, administrativnom praćenju projekta, pružanju potrebnih podataka te organizaciji i provedbi promotivnih aktivnosti.

Uz župana, svojim prisustvom na završnoj konferenciji podršku projektu pružili su i pročelnik županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Mario Adamović, pročelnica Službe za poslove proračuna i javnih financija Sandra Adžaga te ravnateljica Razvojne agencije Vukovarsko – srijemske županije Zrinka Čobanković i ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu Mato Matić.

FOTO: VSŽ
FOTO: VSŽ
FOTO: VSŽ
FOTO: VSŽ

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno