Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske danas javljaju o nekoliko kaznenih djela krađe na našem području. Tako je iz obiteljske kuće 83-godišnjakinje u Vukovaru, u Ličkoj ulici, otuđeno više tisuća kuna. Krađa se dogodila 21. rujna, oko podneva.

Iz zajedničkog dvorišta 60-godišnjaka i 65-godišnjakinje u Borinačkoj ulici u Ivankovu otuđen je kazan za pečenje rakije i alat. Krađa se dogodila u noći s 21. na 22. rujna. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

U istoj su noći u Vukovaru zabilježene dvije provale u trgovine mješovitom robom. Novac i cigarete otuđeni su iz trgovine mješovitom robom u ulici Dr. A. Starčevića, dok je iz trgovine u ulici K. P. Krešimira otuđena veća količina cigareta. Materijalna šteta u oba događaja iznosi više tisuća kuna. Nekoliko desetaka tisuća kuna otuđeno je i iz obiteljske kuće 83-godišnjaka u Iloku, u Dunavskoj ulici. Krađa se dogodila u noći sa 17. na 18. rujna. Iz policije također izvješćuju da je na našem području tijekom protekloga vikenda zabilježeno 13 prometnih nesreća, od čega 10 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta, dvije prometne nesreće u kojima su ukupno dvije osobe lakše ozlijeđene, u Vinkovcima i Vukovaru, te jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena.

Naime, u petak, 20. rujna, oko 14,20 sati, 50-godišnjak iz Privlake upravljao je motociklom, krećući se kolnikom ulice J.J. Strossmayera u Privlaci. Dolaskom do raskrižja s ulicom Faličevci, uslijed neprilagođene brzine kretanja, prilikom skretanja ulijevo, izgubio je nadzor nad motociklom, pao s motocikla i pritom zadobio teže tjelesne ozlijede opasne po život.

Očevidom je utvrđeno kako je 50-godišnjak upravljao motociklom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima A kategorije i bez zaštitne kacige.