33 C
Vinkovci
Četvrtak, 20. lipnja 2024.

U Općini Stari Jankovci 30 žena skrbi o 180 starih

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

U Općini Stari Jankovci, potpisan je Ugovor za projekt Žene u fokusu II. – faza 3 Na svečanosti potpisa Ugovora o radu na određeno vrijeme, sudjelovalo je 30 teško zapošljivih žena s područja svih naselja Općine koje su, u sklopu projekta našle posao kao gerontodomaćice.

Narednih šest mjeseci, skrbit će, kako je najavljeno na uvodnoj konferenciji, o minimalno 180 korisnika odnosno osoba starije životne dobi. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda – Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a vrijednost mu je 1.483.140,00 kuna.

FOTO: Općina Stari Jankovci

Okupivši ih na jednom mjestu, sve ih je pozdravio načelnik Dragan Sudarević izrazivši želju za dobrom suradnjom i povjerenje kako će korektno obavljati svoj posao na dobrobit onih kojima je potrebna njihova pomoć.


Žene su zaposlene od 1. prosinca do 30. svibnja 2023.

Nakon potpisivanja Ugovora o radu, odmah je uslijedio i prvi radni sastanak sa zaposlenicama. Pod ravnanjem voditeljice Valentine Josipović i projektne asistentice Marije Vranjković, određene su smjernice za budući rad na projektu. Žene su upoznate s potrebom popunjavanja tablice radnih dana, te s popisom korisnika kojeg su zaprimile prvog radnog dana. Nadalje, kako su najavili provoditelji projekta, dobile su informaciju o dostavi radnih materijala koje će zaprimiti nakon izrade, nadaju se na drugom radnom sastanku.

FOTO: Općina Stari Jankovci

Svaka od njih na korištenje je dobila bicikl na kojem će biti mobilnije pri obilasku korisnika. Zaključeno je kako će radne sastanke Projektni tim održavati minimalno jednom mjesečno za vrijeme trajanja projekta s obzirom na to da su, kako rade svaka u svom naselju, od velike važnosti za kvalitetnu provedbu projektnih aktivnosti, koordinaciju i povezivanje žena radi boljeg upoznavanja te osjećaja pripadnosti kolektivu. Ono što je najvrjednije i ne može se platiti nikakvim novcem, donijet će osjećaj blagdana starima i nemoćnima.

FOTO: Općina Stari Jankovci
FOTO: Općina Stari Jankovci

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno