6.8 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

U Osnovnu školu Tordinci stigli gosti iz Španjolske

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Osnovna škola Tordinci ovaj tjedan ima posebne goste – devet učenika i troje učitelja  iz Osnovne škole CEIP Bilingüe Alba Plata – Cáceres koji su stigli iz Caceresa iz daleke Španjolske.
Kako pojašnjavaju iz škole, tema njihovog Erasmus+ projekta je ekologija i cilj im je postati Eko škola, zato će ih oni tijekom ovog tjedna kroz različite aktivnosti i radionice upoznati sa svojim radom kao Međunarodna eko škola.

“Jučer prije podne smo nakon prigodnog programa (predstavljanje škola, izvedba dviju španjolskih učenica na kastanjetama i pjesme našeg zbora) održali prvu radionicu za naše goste. Radionicu pod nazivom Tie: In Black & White vodila je učiteljica likovne kulture Marija, a tema radionica bila je oslikavanje kravata od recikliranog papir tradicionalnim ukrasima našega kraja”, kažu iz OŠ Tordinci.
U ponedjeljak popodne goste iz Španjolske odveli su na izlet u Osijek. Prvo su posjetili Zoološki vrt gdje su za njih spremili jedno iznenađenje.
“Šetajući smo došli do nastambe lavova i dok su djeca zadivljeno gledala u lava i lavicu jedna učiteljica iz Španjolske je uočila da na natpisu ispred nastambe stoji i ime njihove škole. Naime, mi smo prošli tjedan u njihovo ime posvojili jednog afričkog lava te je škola iz Caceresa na godinu dana postala njihov skrbnik. Uručili smo im certifikat o posvojenju i prigodne darove zoološkog vrta. Osnovna škola Tordinci je također posvojila jednu životinju i to žirafu”, ponosni su učenici i nastavnici.
Prošetali su još i centrom Osijeka, a dan završili ručkom.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno