Poduzetnička zona Skorotinci u Otoku, jedna od najuspješnijih na području cijele Hrvatske po broju zaposlenih i po razvoju, uskoro bi trebala biti bogatija za još jedan reprezentativan objekt, vrijedan 14 milijuna kuna. Otočki Poduzetnički inkubator površine 1500 kvadratnih metara u potpunosti je financiran sredstvima Ministarstva gospodarstva, odnosno Europskog fonda za regionalni razvoj. Iz Grada Otoka napominju da otvorenje ovog objekta očekuju za otprilike mjesec dana.

Ovaj je objekt sagrađen s ciljem razvoja poduzetništva, kao još jedan oblik poticanja razvoja poduzetništva i obrtništva kroz izravnu pomoć malim novoosnovanim poduzećima i poduzetnicima u razvoju nudeći im opremljen prostor koji zadovoljava osnove za obavljanje bilo koje proizvodno-prerađivačke aktivnosti. Također, poduzetnicima će se u inkubatoru pružati i savjetodavne usluge u prvim godinama poslovanja.

Poduzetnici će u inkubatoru na raspolaganju imati 12 poslovnih prostora, šest proizvodnih i šest za uslužne djelatnosti. Procjenuje se da bi se u poduzetničkom inkubatoru u Otoku moglo otvoriti 30-ak radnih mjesta, interesa za useljenje ima, iako raspoloživi prostori nisu do kraja popunjeni. Važno je napomenuti i kako će Grad poduzetnicima poslovne prostore u poduzetničkom inkubatoru dati po minimalnim, simboličnim cijenama, pa će stanari plaćati samo režije.