Vukovarski vodotoranj, u petak 29. siječnja otvara vidikovac za sve građane. Ulaz je slobodan, a u obilazak tornja s najljepšim panoramskim pogledom na Slavoniju i zapadni Srijem može se od 9.00 do 21.00 sat uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Podsjetimo, nakon gotovo tri desetljeća, u cijelosti je obnovljen i svečano otvoren prije točno dva mjeseca. S obzirom na cijenu ulaznice, na koju su građani negodovali, a koja je za standard domaćih gostiju ipak malo previsoka, ovo je jedinstvena prilika za besplatan obilazak.

Obnova simbola hrvatskog zajedništva koštala je oko 46 milijuna kuna, a imena darivatelja ispisuju se na donatorskoj ploči. Gotovo 7.000 Hrvata diljem svijeta, uključujući građane Republike Hrvatske te brojne tvrtke, godinama su zajednički prikupljali sredstva priključivši se tako akciji Vukovarski Vodotoranj-simbol hrvatskog zajedništva.

Danas njime upravlja istoimena gradska tvrtka s planirano 27 zaposlenih. Objekt sadrži memorijalne stube, memorijalnu sobu i vidikovac te u njemu istovremeno može biti najviše 70 osoba. U prizemlju, pokraj Vodotornja nalazi se amfiteatar sa 100 sjedećih mjesta, dječje igralište i kafić, a učinjeni su i hortikulturalni zahvati u podnožju. Visina tornja je 50,33 metra. Bio je pogođen s više od 600 neprijateljskih projektila te je postao simbol stradanja i otpora Vukovara i Hrvatske u Domovinskom ratu. Tijekom opsade grada, tada 23-godišnji branitelj Ivica Ivanika s Mitnice prvi je stavio te uvijek iznova, pod granatama, na vodotoranj dizao hrvatski stijeg.