28 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. srpnja 2024.

U petak u Saloonu Lili Gee kao odlična alternativa svečanom vikend programu

Više od autora

- vl promo-

Točno godinu dana nakon što je zagrebački power-pop-rock sastav Lili Gee održao svoj pretposljednji vinkovački koncert u Hang Looseu (odlični posljednji 28. svibnja 2022. godine), zadovoljstvo mi ih je najaviti na novom vinkovačkom nastupu, u petak 16. rujna, po prvi put u gradskom okupljalištu Saloon (Glagoljaška 15). A Lili Gee je bend kojeg se s jednakom strašću sluša i gleda na radiju i televiziji kao i na koncertima, koji vrlo često obiluju nizom iznenađenja… Lili Gee su stvarni punokrvni power-pop-rock bend pogonjen žestokim rock riffovima, prijemčljivim refrenima i drskim i istovremeno suptilnim ženskim vokalom Lidije Graovac

Lidija Graovac (vokal), LILI GEE | foto: Neja Markičević/Cropix

Nakon objave nekoliko singlova, dva EP-a “Okus sunca” (Spona, 2018.) i “Android” (Spona, 2020.), albuma prvijenca “Predigra” (Aquarius/Spona, 2019.), Lili Gee u ljeto pretprošle godine potpisuju novi diskografski ugovor s Croatia Recordsom, za koje u lipnju prošle godine objavljuju odličan, još aktualan album naslovljen “Ispod kože”, nošen singlovima “Sunce”, “Crveno i crno”, “Skidam se”, “Nestajem”, “Lutka”, te posljednjim i do sada, najuspjelijim “Skidam se”.

Aktualni album “Ispod kože” donio je ukupno jedanaest naslova, jedanaest feelgood pjesama, nakon čijeg se slušanja jednostavno morate osjećati dobro, a koje ćete sad imate priliku čuti i uživo, u petak 16. rujna na prvom koncertu benda Lili Gee u vinkovačkom Saloonu.

Na posljednjem albumu Lili Gee su ugostili niz zanimljivih gostiju pa ćete tako u pjesmi “Vlaška” na klaviru čuti Matiju Dedića, u pjesmi “Nestajem” klavijature svira Vibor Čerič, dok se u pjesmi “Ima netko” na klaviru okušao Filip Knežević. Saks je u pjesmi “Lutka” “otpuhao” Ivica Premelč, a prateće vokale je u pjesmama “Duga” i “Ima netko” otpjevala Irena Kučiš-Tomažin. Pjesme su snimane u studiju Croatia Recordsa kod Maura Širola, u Greenwood studiju Antonina Šimića, te u studiju Bura Alena Šenkovskog.

Popularni hit “Skidam se”, koji je dominirao proljetos top listama, samo je naslovom provokativna, dok se iza njega kriju riječi natopljene ranjivošću i tugom. Zapravo je u pitanju najemotivniji singl grupe Lili Gee. Iako su bazično pop-rock, tom su pjesmom pomalo zašli i u soul vode, a izuzetno emotivnom izvedbom svog teksta, Lidija Graovac ju je uspjela približiti prilično širokoj publici te pokazati i svoju drugu stranu, ranjivu. Frontwoman benda, Lili, u noj ogoljuje dušu pjevajući “Skidam se sa tebe / nije lako / boli me sve / a još jučer ja sam se skidala za tebe”.

LILI GEE, Goran, Lidija, Krešo i Miro, 2022 | foto: Lili Gee Facebook

A to je i “Tesla”, potpuno nova i socijalno angažirana pjesma, čvrstog riffa i otpjevana u karakterističnom Lili Gee dvoglasju, koja već zadobiva status hita, prvi put javno izvedenu prošlog vikenda u zagrebačkom klubu Route 66. Za nadati se kako ćemo i tu generacijsko-glasnogovorničku pjesmu također čuti u petak u Saloonu.

Pjevačica Lidija Graovac, koja je prije Lili Geea karijeru gradila kao Napalm djevica Psihomodo popa te kao stalna članica Solufingersa, zajedno s gitaristom benda Mirom Odakom (rođeni Vinkovčanin!) i basistom Krešimirom Šakićem čini kreativni dio grupe koji stoji iza svega potpisanog pod imenom Lili Gee. Nakon što je iz benda izašao naš Vinkovčanin Aleksandar Petelinšek, bendu se na bubnjevima priključio Goran Radoš (iz Starih Mikonovaca!). Na nekim koncertima Lili Gee su znali nastupati i kao kvintet, s Bornam Čopom na električnoj i akustičnoj gitari, inače gitaristom Jure Stublića i grupe Filma.

LILI GEE, 2022 | Krešo Šakić (bas), Goran Radoš (bubanj), Lidija Graovac (vokal) i Miro Odak (gitara i vokal) | foto: Rudinapress/Vlatka Maleš

Navedeni kvartet ćemo vidjeti i na pozornica u Saloonuu petak 16. rujna, vani ili unutra, ovisno o vremenskim prilikama, na posve besplatnom koncertu koju nam Marija i Dare nude kao odličnu alternativu mnogobrojnim zbivanjima koja će se zbivati te večeri, za samo otvorenje ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni. Stoga ne zaboravite na aktualni koncert, odličnog benda u naponu snage, kakvih u našem gradu ima vrlo malo, zbog čega je to više nego dobra zgoda za odličnu zabavu koja će se prepričavati još danima poslije.

Koliko sam shvatio, mi samo trebamo doći žedni…

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno