Čelnici Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske i Sindikata hrvatskih učitelja objavili su kako nisu dobili nikakav poziv iz Vlade za pregovore, pa se štrajk nastavlja sve dok im Vlada ne poveća koeficijent složenosti poslova za 6,11 posto.

“Vjerujemo da će socijalnog dijaloga biti, zasad ga nema, nikakav poziv nije došao, u ponedjeljak kreće štrajk u cijeloj Hrvatskoj. Na Trgu svetog Marka možemo svaki dan održati bilo koji oblik prosvjeda jer ćemo ishoditi dozvolu. Čekamo poziv Vlade, nadam se da nećemo biti eksponat u Muzeju prekinutih veza. Vlada nije izvršila obveze i prihvatila zahtjeve i očekujemo da zastupnici Milana Bandića ne glasuju za prijedlog Vlade, neka bude dosljedan“, istaknuo je Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske i time najavio kako će se u ponedjeljak štrajkati u svim školama u Hrvatskoj.

Iz Sindikata su objasnili kako i dalje traže povećanje koeficijenta složenosti poslova, odnosno da se zaostajanje zaposlenima u obrazovanju namiri i da onda plaće u javnim službama rastu onoliko koliko sindikati žele, a ne kako je premijer odredio.

“Dijalog vodimo samo preko medija, to nisu pregovori. Ako premijer želi da mi štrajkamo koliko želimo, mi ćemo štrajkati. Napravili smo plan štrajka do 1. studenog, a nakon toga ćemo napraviti plan do kraja prvog polugodišta“, dodao je Mihalinec.

Podsjetimo, jučer su u štrajku bile Karlovačka, Zadarska, Sisačko-moslavačka i Vukovarsko-srijemska županija, a danas su na redu preostale županije: Brodsko-posavska, Ličko-senjska, Primorsko-goranska i Požeško-slavonska.