7 C
Vinkovci
Utorak, 4. listopada 2022.

U prodaji je novi studijski album grupe Markiz

Više od autora

- vl promo-Jedan od najpopularnijih rock bendova na domaćoj glazbenoj sceni, Markiz, s jednom od najboljih hrvatskih rock pjevačica, Ines Red Mlinarić, objavio je treći studijski album nazvan Red. Album donosi sedam pjesama, od kojih je većina poznata slušateljima, poput Predaje s Remi, Danas se budim ft. Madmen, DaDaDa i Sve što sada želim. Album sadrži i još jednu, dosad neobjavljenu pjesmu pod nazivom Svijet morona koja i otvara album.

Album je sniman u studiju Dan, Mrak ove godine, a iza pjesama stoji glavni kreativac i gitarist Andrej Babić. Mastering albuma je radio Dragutin Smokrović Smokva, osim pjesme Danas se budim (Petar Dundov). Zanimljivo likovno oblikovanje, koje je u znaku naslova albuma, radio je Marinko Murgić.

Prethodna dva albuma Markiza dobivali su odlične komentare publike i kritike, a dva puta su nominirani i za nagradu Porin u kategoriji najboljeg rock albuma godine. Da je i novo izdanje kandidat za Porin dokazuje i to da se čak pet pjesama s albuma našlo na listi HRTop40, najemitiranih pjesama u Hrvatskoj!

Popis pjesama: 1. Svijet morona / 2. Sve što sada želim / 3. DaDaDa / 4. Predaja [ft. Remi] / 5. Danas se budim [ft. Madman] / 6. Koga se bojiš (Live from Dan, mrak studio) / 7. Danas se budim (acoustic)

Izdavač: Croatia Records, 2017.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno