18 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

U prodaji je novo izdanje knjige Sedma republika pokojnog Ante Perkovića

Više od autora

- vl promo-Prva glazbena knjižara Rockmark u sklopu istoimene biblioteke pripremila je novo izdanje knjige Sedma republika novinara, pisca, kantautora ili možda najbolje rečeno multimedijalnog autora najšireg zahvata Ante Perkovića.

Sedma republika je prvi put objavljena 2011., a Ante Perković je u njoj opisao duhovni i kulturni prostor koji se u Jugoslaviji potpiren rock’n’rollom stvarao u 60-ima, kulminirao s novim valom i raspao se zajedno s državom.

Tragične okolnosti nisu dozvolile da drugo izdanje Sedme republike svjetlo dana ugleda na petu obljetnicu prvog izdanja​. Godinu dana nakon preranog odlaska Ante Perkovića, Rockmark je u sklopu istoimene biblioteke pripremio novo izdanje knjige koja je već godinama rasprodana i nedostupna, a itekako tražena.

Sedma republika je ponovno tu – nadopunjena riječima prijatelja i kolega Dubravka Ivaniša, Darka RundekaAleksandra DragašaDragana Kremera, Petra Janjatovića – te tekstovima pjesama koje se ore u i između redaka.

‘Nikad ranije nisam sreo štivo o muzici tako blisko mom razumijevanju nje. Muzikalno pisano. Svirano.’ napisao je o Sedmoj republici Darko Rundek.

‘Kad je umro, upadljivo je bilo koliko su mainstream mediji u Hrvatskoj izbegavali da spomenu Sedmu republiku. I u tom tragičnom trenutku, ruke su nepogrešivo ispisivale ono što misle da je podobno. Kao da mu čaršija nikada nije oprostila smiren, razuman ton knjige. Jednostavne istine koje je sa duhom i prefinjenom ironijom ispisao.’ zapisao je u pogovoru knjige autor Ex Yu rock enciklopedije Petar Janjatović.

Naslovnicu je još jednom dizajnirao splitski crtački genijalac Alem Ćurin.

Sedma republika dostupna je po cijeni od 99 kuna.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno