25 C
Vinkovci
Utorak, 5. srpnja 2022.

U rodilištu vinkovačke bolnice dozvoljeni posjeti rodilji i novorođenčetu

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Rodilište OŽB Vinkovci otvorilo je svoja vrata za posjet rodilji i novorođenčetu. U posjet može doći osoba po izboru rodilje i provesti određeno vrijeme u sobi s mamom i bebom.

Za ulazak u Rodilište, javljaju iz bolnice, osoba mora imati nalaz brzog antigenskog testa na Covid 19 i kiruršku masku, a pri ulasku će od osoblja dobiti zaštitu za stopala – kaljače. Obavezna je i dezinfekcija ruku.

Nalaz brzog antigenskog testa na Covid 19 vrijedit će 48 sati, no ukoliko je osoba koja dolazi u posjet prisustvovala porodu i pri ulasku u rađaonicu bila podvrgnuta brzom antigenskom testiranju na Covid 19, nalaz istog vrijedi 48 sati za ulazak na odjel.

Posjeti će se odvijati u dva odvojena termina, u trajanju sat vremena i to od 15:00 do 16:00 sati i od 16:00 do 17:00 sati.

Osoba po izboru rodilje moći će s njom i novorođenčetom biti u samo jednom terminu po izboru ili u dogovoru s osobljem rodilišta.

“Osobe po izboru rodilje koje dolaze u posjetu molimo za poštivanje pravila kućnog reda i uputa osoblja rodilišta. Kada posjeti u OŽB Vinkovci budu dozvoljeni, starija djeca moći će novorođenog brata ili sestru vidjeti kroz staklo u holu od 15:00 do 16:00 sati i od 16:00 do 17:00 sati”, napomenuli su iz OŽB Vinkovci dodavši kako se osoblje rodilišta nada dobroj suradnji i ugodnom druženju.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno