16 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. svibnja 2024.

U službu uveden novi nuštarski župnik, vlč. Krešimir Jukić

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Na svečanoj svetoj misi u župnoj crkvi Duha Svetoga u Nuštru, đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić jučer je u službu uveo novoga župnika, vlč. Krešimira Jukića.

Misu koju je predvodio nadbiskup Hranić, uz novoga župnika suslavili su tajnik Nadbiskupijskog ordinarijata vlč. Domagoj Lacković te dekan Vinkovačkog dekanata vlč. Ante Šiško. Na kraju mise u ime župne zajednice, vjernika iz Nuštra, Cerića i Marinaca, dobrodošlicu novom župniku uputila je Tihonija Zovko.

Zahvalivši župniku Slavku Vranjkoviću na njegovom doprinosu kroz 24 godine u nuštarskoj župi, od koje se oprostio u 78-oj godini života, nadbiskup Hranić istaknuo je kako uz novoga mladog župnika u punoj životnoj snazi, dolazi jedno novo vrijeme i promjene koje su i neminovne i potrebne. Zadaća je to i novoga župnika i svih župljana kako bi župa Duha Svetoga svakodnevno rasla u vjeri.

Župljani su pozvani na aktivnije uključivanje u život župne zajednice i suradnju sa župnikom, ali i na savjesnije ispunjavanje propisanih obveza kako bi župa mogla sama sebe financijski uzdržavati, što u župi veličine nuštarske ne bi smio biti problem. Vlč. Jukića pozvao je da bude ono što župnik jest, vjernik među vjernicima, da poštuje župljane i sluša što mu imaju za reći, ali i da ih usmjerava i vodi. 


Vlč. Jukić nove je župljane pozvao na međusobno razumijevanje i suradnju te već i najavio neke promjene kojima će se trebati prilagoditi.

Vlč. Krešimir Jukić rođen je 1982. godine u Derventi u bosanskoj Posavini odakle obiteljs seli u Slavonski Brod, gdje je završio osnovnu školu. U Zagrebu je završio Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju, a teološki studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. Za svećenika je zaređen 2007. godine. Poslije mlade mise tri godine kapelan je u Đakovu, 2010. godine imenovan je župnikom u Vrbici, a posljednjih osam godina bio je župnik u Cerni.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno