24 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 15. srpnja 2024.

U Tovarniku jubilarno 20. županijsko natjecanje u oranju

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

U Ilači, seoskoj prijestolnici Vukovarsko-srijemske županije, sredinom lipnja održana je godišnja skupština Udruge natjecatelja u oranju Vukovarsko-srijemske županije, a za predsjednika je izabran Josip Aleksa iz Berka koji nam je najavio 20. županijsko natjecanje u oranju. Jubilarno 20. natjecanje u oranju bit će održano 12. srpnja u Tovarniku koji će ugostiti orače iz naše županije. „Kad čujemo da je ovo 20. natjecanje, to znači da i postojimo 20 godina što stvarno lijepo zvuči. Izuzetno nam je drago što je Ilača i Općina Tovarnik domaćin ovog natjecanja”, rekao nam je u uvodu Josip Aleksa.

Prošle godine zbog elementarne nepogode na 19. natjecanju u oranju sudjelovalo je samo 8 vozača, stoga se u organizatori nadaju kako će ove godine taj broj biti kud i kamo veći. Udruga orača VSŽ trenutno ima 43 člana, a u budućem radu cilj je privući što veći broj mladih. Zainteresiranost mladih postoji, no, ističe predsjednik orača, nije u opsegu koji bi oni željeli. „Gledat ćemo da idemo u smjeru da što više mladih angažiramo da to sve bude što zanimljivije kako bi bili blizu nekih jačih županija kad je ulaganje u mlade u pitanju”, dodaje Aleksa.

Program 20. natjecanja orača VSŽ započinje 12. srpanj u 8:00 sati prijavom natjecatelja na parceli Agro-Tovarnika, a samo natjecanje predviđeno je u 10:00 sati. Prvi natjecatelj iz „ravnjaka” i „okretača” predstavljat će Vukovarsko-srijemsku županiju na državnom natjecanju koje će biti održano 28. rujna u Velikoj Gorici. Ono što je zanimljivo je da će Hrvatska 2026. godine biti domaćin svjetskog prvenstva u oranju, stoga je svima u cilj da privuku što veći broj mladih.

„Pozivam sve mještane i ljude dobre volje koji žele doći 12. srpnja u Tovarnik na parcelu od Agro-Tovarnika gdje će biti održano 20. županijsko natjecanje u oranju. Svi koji dođu dobro su došli i želimo im jedno lijepo i ugodno druženje”, pozvao je za kraj predsjednik Udruge natjecatelja u oranju VSŽ Josip Aleksa.

Podsjetimo, prošlogodišnje županijsko natjecanje održano je u Antinu, a pobjednici su bili David Aleksa iz Berka (plug ravnjak) i Bošnjačanin Ivan Jovanovac (plug premetnjak).

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno