3 C
Vinkovci
Petak, 2. prosinca 2022.

U Vinkovcima gostuju mladi iz pet europskih zemalja

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Osnovna škola Bartola Kašića kao partner sudjeluje u projektu „S.O.F.T. Start our Future Today – soft skills training in introducing the labour market to students“. Koordinator je škola iz Poljske (Szemud), a ostali partneri su iz Bugarske (Sofija), Italije (Ciminna – Sicilija), Španjolske (La Orotava – Tenerife) i Turske (Kayseri). Do sada su imali sastanke u Poljskoj, Španjolskoj i Turskoj, a sada su domaćini Vinkovčani.

U goste im je 25. rujna stiglo 11 učitelja i 20 učenika iz stranih zemalja koji su danas, između ostaloga, posjetili i Gradsku upravu gdje ih je ugostio zamjenik gradonačelnika Josip Romić.

„Osnovna škola Bartola Kašića već dugi niz godina, od 2011. godine, sudjeluje u međunarodnim projektima. Ukupno smo sudjelovali u sedam Erasmus plus projekata, a ove godine ovo nam je drugi projekt, istaknula je ravnateljica Vlasta Pavlović Elez.

Vrijednost međunarodnih projekta u polju razmjene učenika istaknuo je i domaćin zamjenik gradonačelnika Josip Romić.

„Zahvaljujući europskim projektima imamo priliku učiti nešto novo i upoznavati različite kulture. Ovaj put to su učenici iz pet europskih zemalaja koji su došli u naš grad upoznati se s povijesti i kulturom Vinkovaca. To je velika stvar za Vinkovce, ali i za sve učenike i profesore koji su došli i koji će vidjeti i naučiti nešto novo i lijepo i to prenijeti dalje”, kazao je Romić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno