26 C
Vinkovci
Nedjelja, 23. lipnja 2024.

U Vinkovcima održan Hod za život

Više od autora

Pod geslom „Glas rođenih za život nerođenih” danas je u Vinkovcima održan Hod za život. Riječ je o devetoj godini u nizu u kojoj se miroljubivijim hodom daje podrška nerođenima, a Vinkovcima je ovo treća godina otkako sudjeluju u ovom događaju.

Naime, naš grad jedan je od 15 na razini Republike Hrvatske koji u intervalu od 11. svibnja do 7. rujna provode Hod za život.

Ivan Ćaleta, koordinator Hoda za život u Vinkovcima, istaknuo je da su se građani okupili potaknuti ljubavlju prema nerođenom djetetu i njegovoj majci. „Okupljeni smo oko znanstvene činjenice da čovjekov život započinje začećem. Dijete kroz prvih 9 mjeseci svog života na poseban način treba majčinu ljubav i zaštitu, a majka treba zaštitu i pomoć oca svojeg djeteta i svih nas, cijelog društva”, rekao je Ćaleta.Sudionici Hoda za život bore se za uspostavljanje zakona koji štiti pravo nerođenog djeteta poštujući najnovije znanstvene spoznaje. Također, naglašavaju pravo na priziv liječnika, medicinskog osoblja i farmaceuta, kao temeljitog ljudskog prava koje je zajamčeno Općom deklaracijom o ljudskim pravima.

Događaj je privukao brojne Vinkovčane, a sugrađani su poslali poruku kako je svaki život važan.

Što se tiče ostalih gradova, događaj je već proveden u Osijeku, osim u Vinkovcima danas je također bio i u Zagrebu, a do 7. rujna sudjelovat će još Knin, Zadar, Opuzen (Ploče i Metković), Sinj, Varaždin, Sisak, Split, Imotski, Slavonski Brod i Rijeka.

Povezani članci

Posljednje objavljeno