4 C
Vinkovci
Petak, 2. prosinca 2022.

U Vinkovcima održana Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih

Više od autora

- vl promo-Osnovnoškolci i vrtićanci preplavili su Vinkovce na Turneji radosti Plazma Sportskih igara mladih i pretvorili ga u centar sporta. Program je započeo u 11 sati, a učenike, nastavnike i sve okupljene pozdravili su gradonačelnik Ivan Bosančić i Tihana Butorac, predstavnica Plazma Sportskih igara mladih.

Prilikom preuzimanja plakete Sportskih igara mladih kao zahvalu za podršku i suradnju, gradonačelnik Bosančić je istaknuo važnost suradnje s Plazma Sportskim igrama mladih: ” Sport i edukacija za djecu važan su segment svakog grada, tako i Vinkovci ulažu u razne programe, a ovakva događanja uvijek su dragi gosti u našem gradu, tako da se svakako vidimo i slijedeće godine”. Zajedničkim paljenjem plamena koji su zapalili Duje Dragun, hrvatski reprezentativac u futsalu, gradonačelnik Bosančić i Tihana Butorac, predstavnica Plazma Sportskih igara mladih svečano je otvorena Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih u Vinkovcima.

U sportskom dijelu programa sudjelovali su osnovnoškolci iz svih škola u Vinkovcima koji su se natjecali u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara, a sve natjecatelje burno su pratili njihovi navijači. Pobjednici su se plasirali na državnu zavšnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja u Savudriji.

Povodom održavanja Plazma Sportskih igara mladih u 2018., pripremljena je i velika nacionalna kampanja ”Zajedno više možemo – u akciji s policijom“. Kampanja se sastoji od niza preventivnih aktivnosti ciljano usmjerenih na promicanje zdravih stilova života u duhu sporta kao i promicanje pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik huliganizma, nasilja, diskriminacije i govora mržnje te poziva na „fair play“ igru, toleranciju i korektno navijanje.

Predstavnici policijske uprave Vukovarsko-srijemske, policijske postaje Vinkovci s ispostavom Markušica, prometne policije Vinkovci educirali su djecu o važnosti ponašanja u prometu, prevenciji i usvajanja zdravih stilova života. Okupljena djeca sudjelovala su i u pokaznim radionicama autokluba Vinkovci, HGSS stanice Vinkovci, Zajednice sportskih udruga grada Vinkovaca i Zavoda za javno zdravstvo vukovarsko srijemske županije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno