4 C
Vinkovci
Četvrtak, 7. prosinca 2023.

U Vukovaru zatečen vozač s 2,66 promila alkohola u krvi

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Tijekom vikenda, od 28. do 30. svibnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su četiri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, te tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta.

U prometnoj nesreći 30. svibnja oko 3 sata u Vukovaru, 20-godišnja vozačica osobnog automobila je prilikom izbjegavanja udara u životinju na kolniku izgubila nadzor nad automobilom i udarila u stup javne rasvjete uslijed čega je lakše ozlijeđena.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Privlaci, Andrijaševcima i Komletincima.

Rezultati pojačanog postupanja policije tijekom vikenda

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli pet vozača u upravljanju vozilima s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,66 g/kg zabilježena je kod 37-godišnjeg vozača u Vukovaru, koji je jedan od dva vozača kojima je određena mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za navedenu koncentraciju alkohola, Zakonom o sigurnosti prometa na cestama predviđena je novčana kazna u iznosu od 10.000 do 20.000 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana te šest negativnih prekršajnih bodova ako pravomoćnom odlukom o prekršaju bude proglašen krivim za prekršaj.Stacionarne kamere za nadzor prometa zabilježile su tijekom vikenda 37 prekršaja nedopuštene brzine kretanja.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

Policija savjetuje: Zaštite se od provala i krađa u osobne automobile

U petak, 28. svibnja, policiji su prijavljene tri provale u osobne automobile. Sve tri provale dogodile su se tijekom noći 27./28. svibnja u Vukovaru. Iz osobnog automobila u ulici Vile Velebita nije ništa otuđeno, dok je iz osobnih automobila u Ulici kralja Petra Krešimira IV i Ulici Ivana Gorana Kovačića otuđen novac koji se nalazio u novčaniku odnosno u torbici na suvozačevom sjedištu. Ukupna materijalna šteta počinjena provalama i krađama iz vozila iznosi više tisuća kuna.

Iz policije, stoga, još jednom upozoravaju vozače da se zaštite od provala i krađa te savjetuju: parkirajte na vidljivom i po mogućnosti čuvanom parkiralištu, ne ostavljajte vrijedne stvari kao što su torbe, novčanici, mobiteli i drugo na vidljivim mjestima unutar vozila, kada napuštate vozilo i nakratko, ugasite motor, izvucite ključ iz kontakt brave i zaključajte vozilo, sva vrata vozila i poklopac prtljažnika uvijek zaključavajte, zatvarajte pomični krov i prozore,ako imate mogućnost, izvucite audio i video opremu iz vašeg vozila, kada bacite pogled na vaš parkirani automobil, bacite pogled i na susjedov jer nema boljeg načina samozaštite od dobrosusjedskog nadzora.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno