16 C
Vinkovci
Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Učenici 1.c razreda OŠ “Antun Gustav Matoš” pobjednici likovnog natječaja ‘Moj grad Vinkovci’

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Na temu „Moj grad Vinkovci” uspješno je zaključen likovni natječaj prvašića, jedinstvena inicijativa naše medijske kuće Novosti čiji je cilj bio potaknuti maštu, kreativnost i ljubav prema vlastitom gradu kod najmlađih sugrađana. Pristiglo je 127 radova iz 12 razreda.

Cibalia, gradski park, Bosut, Orion, bazeni i park Lenije samo su neki od motiva kojima su učenici prvih razreda htjeli izraziti svoju viziju našega grada. Svaki mali umjetnik imao je priliku pokazati individualnost i originalnost, a jedinstvena priča o Vinkovcima iz perspektive prvašića bila je zanimljiva ogromnom broju posjetitelja naše Facebook stranice koji su lajkanjem odabrali najbolje radove.

Maštovite likovne interpretacije vinkovačkih učenika nagrađene su s više od tri tisuće lajkova, 92 podjele, s preko 5.700 reakcija i dosegom od 30 tisuća.

Najviše lajkova osvojili su učenici 1.c razreda Osnovne škole „Antun Gustav Matoš” za koji je ‘palac gore’ stisnulo njih 576. Drugo mjesto i 365 lajkova zaslužili su prvašići 1.b razreda iz OŠ Ivana Gorana Kovačića, dok su treći s 341 lajkom bili učenici 1.c OŠ Ivana Mažuranića.


Pobjednici su osvojili pizzu i odlazak u Cinestar što je zasigurno bio dodatni motiv za prenijeti duh i ljepotu Vinkovaca, a svi radovi bit će objavljeni u Godišnjaku koji kao poseban prilog izlazi u najnovijem izdanju Vinkovačkog lista, u petak 2. lipnja. Sve radove možete pogledati na našim stranicama.

„Razgovarali smo o idejama i učenici su na papir stavili po čemu su Vinkovci poznati, kako bi ih drugi prepoznali i što bi nacrtali na razglednicu kada bi ju slali. U petak zadnji sat stalno smo pogledavali koliko imamo glasova, a učenici su baš bili sretni i uzbuđeni jer smo odmah u startu imali prednost. Sretni smo svi i radujemo se nagradi”, rekla nam je Hrvojka Prkačin, učiteljica pobjedničkog razreda.

Napomenula je kako nije očekivala toliki angažman, ponajviše roditelja koji su rado prihvatili inicijativu, a glasovi su pristizali iz svih dijelova Hrvatske.

Složni smo kako je ovaj likovni natječaj inspirirao male sudionike te oduševio sve koji su imali priliku vidjeti zarazan umjetnički entuzijazam naših malih sugrađana. Sigurno je da će ostati u sjećanju prvašićima Vinkovaca kao dragocjeno iskustvo koje ih je potaknulo na kreativnost i ljubav prema umjetnosti i gradu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno