6 C
Vinkovci
Petak, 19. travnja 2024.

Učenička pisma i jabuke za korisnike staračkog doma u Mirkovcima

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Osnovnoškolci 4. a razreda mirkovačke škole Nikole Tesle obilježili su Dan jabuka darivanjem korisnika Doma za starije i nemoćne osobe Hospital. Prva je to u nizu akcija humanitarnog predznaka ove, neizvjesne školske godine, koje nastavljaju pripremati, ovisno o situaciji, razvijajući tako empatiju za najranjivije sumještane.

FOTO: OŠ NIKOLE TESLE MIRKOVCI

“Pred nama je još jedna izazovna nastavna godina 2021./2022. i trebalo je dobro promisliti o aktivnostima koje želim sa svojim učenicima 4. a razreda OŠ Nikole Tesle realizirati. Kako smo već proveli brojne volonterske akcije, na moje zadovoljstvo, učenici su prihvatili moj poticaj za nastavkom djelovanja koje ćemo prilagođavati postojećoj epidemiološkoj situaciji,” istaknula je ovim povodom učiteljica Katarina Duspara.

Prva u nizu akcija uključivala je prikupljanje i darovanje jabuka, ali i pisanje pisama korisnicima staračkog Doma što je danas rijetkost i posebnost.

“Učenici su s puno zadovoljstva svojom rukom pisali pisma za nečije bake i djedove koji zaslužuju našu pažnju i ljubav.  Sadržaj pisama je bio prožet snažnim emocijama, dobrim željama i nadom da ćemo ih, kada ova pandemija prođe, i osobno posjetiti”, kaže učiteljica koja se, u dogovoru s ravnateljicom doma, s korpom punom jabuka, dječjih pisama i dodatnih iznenađenja, uputila u Dom.FOTO: OŠ NIKOLE TESLE MIRKOVCI

“Učenici su prihvatili činjenicu da zbog trenutne epidemiološke situacije ne mogu ići te su s nestrpljenjem očekivali reakcije korisnika kojima su s puno ljubavi pripremali dar. Ne mogu Vam opisati osjećaje koji su nas prožimali kako tijekom, tako i po završetku akcije. No sve je samo potvrdilo krilaticu Lijepo je činiti dobro!”, ponosno će učiteljica.

Prema fotografijama, čini se, reakcije su bile vrlo dirljive.

Dodaje da su ovakve akcije zahtjevne jer uključuju dodatno vrijeme i angažman, podršku roditelja i ravnatelja škole. Ovim putem svima zahvaljuje uvjerena kako će ovom malom, ali snažnom gestom jedan razred svijet učiniti ljepšim mjestom.

“Ako barem na jednog svog đaka u svakoj generaciji prenesem želju za činjenjem dobroga, moje učiteljsko poslanje je u potpunosti ostvareno,” zaključila je učiteljica 4. a.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno