23 C
Vinkovci
Petak, 24. svibnja 2024.

Učilište Studium – nositelj Erasmus+ 2021.-2027. akreditacije!

Više od autora

- vl promo-

Učilište Studium od ove je godine ponosni nositelj Erasmus akreditacije 2021. – 2027. u području obrazovanja odraslih a time i jedina takva ustanova za obrazovanje odraslih na području Slavonije. Erasmus akreditacija znači da učilište u jednom dijelu natječaja više ne mora prolaziti evaluaciju projekata, nego se može pouzdati da će u sljedećih 6 godina iz Programa dobivati financijska sredstva za nove aktivnosti i mobilnosti.

Dobivanjem Erasmus akreditacije organizacije pristaju slijediti Erasmus standarde kvalitete. Akreditiranim organizacijama ti standardi jamče uspjeh, a sudionicima kvalitetu.

Stalni pristup financiranju znači da će se učilište moći usredotočiti na dugoročne ciljeve. Aktivnosti mobilnosti koristiti će se za poboljšanje kvalitete poučavanja i učenja. Rezultat toga bit će mogućnost za mobilnost kako predavača, tako i samih polaznika te kvalitetnija nastava i brojne prilike za sudjelovanje u radionicama i edukacijama.

Aktivnosti koje se podupiru:

  • mobilnost osoblja (promatranje rada, poučavanja i tečajevi)
  • individualne mobilnosti učenika, polaznika programa obrazovanja, odraslih te strukovnog obrazovanja i osposobljavanja
  • grupne mobilnosti polaznika programa obrazovanja

Učilište Studium trenutno ima jedan završeni Erasmus+ projekt te šest Erasmus+ projekata u tijeku. Erasmus+ projekti omogućili su učilištu širenje internacionalne mreže partnera, jačanje kapaciteta ustanove te razvoj kompetencije svojih zaposlenika. Utjecaj projekata vidljiv je i u našoj lokalnoj zajednici u kojoj se pomoću Erasmus+ projekata promovira cjeloživotno učenje i pružaju se prilike svim skupinama u društvu za besplatno obrazovanje i razvoj novih vještina. Kroz Erasmus+ projekte radi se i na razvoju novih metoda i alata za rad s odraslim polaznicima čime se unaprjeđuje kvaliteta aktivnosti. O navedenom najviše govori zadovoljstvo polaznika te polako, ali sigurno rušenje predrasuda o tome da je Erasmus program namijenjen isključivo mladima.Neki od novih Erasmus + projekata su projekt IQ-DigitS na kojem će učilište surađivati s partnerima iz Makedonije, Austrije i Italije u području mikro-kvalifikacija i alata za izradu digitalnih certifikata u svrhu osiguranja kvalitete u strukovnom obrazovanju i obrazovanju odraslih, projekt Becoming a global witness via digital toolkit koji će se provoditi u suradnji s partnerima iz Njemačke,Turske, Grčke i Italije, te suradnja s partnerima iz Turske i Rumunjske u sklopu projekta DigiEnergy4.0 Učilište Studium je steklo prepoznatljivost pisanjem i provedbom EU projekata kojim nastoji pridonijeti povećanju zapošljivosti. Kroz EU projekte učilište nastoji pomoći najugroženijem dijelu radnog stanovništva pružajući im priliku za stjecanjem novih znanja i vještina koje će im olakšati pronalazak posla u modernom okruženju. Osim Erasmusa, Učilište Studium uspješno povlači sredstva i iz drugih fondova, kao što su ESF, Interreg i slično.

Trenutno je aktualno čak 4 ESF projekata učilišta Studium koji za cilj imaju omogućiti pristup neaktivnim mladim osobama tržištu rada te osnažiti mlade osobe za aktivno sudjelovanje na tržištu rada i postići povećanu mogućnost zapošljavanja mladih i nezaposlenih osoba.

Učilište Studium do sada je sudjelovalo u provedbi 20 uspješno završenih EU projekata čija ukupna vrijednost iznosi više od 25 milijuna kuna.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno