30 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Udruge iz područja socijalne skrbi dobile ukupno 16 tisuća eura

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U županijskoj vijećnici u Vinkovcima danas su potpisani i uručeni ugovori vezani uz Javni natječaj za sufinanciranje/financiranje projekata i programa iz područja socijalne skrbi, koje provode udruge u Vukovarsko-srijemskoj županiji za 2024. godinu.

Na natječaj su se javile ukupno 23 udruge na koje je raspodijeljeno ukupno 16 tisuća eura. Najmanji dodijeljeni iznos je 300, a najveći 1.300 eura.

Marica Zirdum, predsjednica Udruge osoba s invaliditetom „Zrno”, rekla je kako im potpora izuzetno puno znači kako bi kvalitetu svoga rada i svojih usluga doveli na još veću razinu. „Naš projekt je dosta opsežan i zahvalni smo na dobivenim sredstvima, svakako će nam dobro doći jer ćemo moći unaprijediti rad udruge. Novac ćemo potrošiti na kreativne radionice koje ćemo spojiti s izletom u prirodu”, istaknula je Zirdum.

Cilj ovog poziva, kaže pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Mario Adamović, je promicanje socijalnih usluga, jačanje kapaciteta udruga za rad s osobama s invaliditetom te promicanje zaštite prava osoba s invaliditetom, s posebnim naglaskom na djecu s teškoćama u razvoju.„Tendencija nam je da u budućnosti što je više moguće povećavamo financijsku omotnicu ovog javnog poziva, budući da se zaista radi o udrugama koje svojim djelovanjem bitno doprinose stvaranju društva po mjeri svakoga pojedinca, stvaranju zdravog okruženja i socijalne uključenosti, odnosno integracije svih društvenih skupina”, poručio je Adamović.

„Svake godine nastojimo pomoći udrugama iz područja socijalne skrbi te pojedincima koji svojim programima poboljšavaju i olakšavaju svakodnevni život osobama s invaliditetom te djeci i mladima s teškoćama u razvoju. Želimo se maksimalno posvetiti njihovom radu i pomoći im u ostvarivanju svih prava koja kao invalidne osobe imaju pravo po zakonu Republike Hrvatske”, na današnjoj dodjeli ugovora rekao je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno