Zrakoplovni klub Vrabac, još davne 1995. godine, u suradnji s prijateljskim aero-klubom iz Osijeka, osmislio je zanimljivu promidžbeno-edukativnu zrakoplovnu manifestaciju namijenjenu djeci osnovnih škola.

Naime, zamisao je bila upoznati ovaj uzrast s pojmom športskog zrakoplovstva, aero klubom, letnim resursima i mogućnostima, jednostavno; otvoriti širom vrata kluba u nadi da će se u mnoštvu mladih sudionika naći pokoji ozbiljnije zainteresiran za klupsko članstvo i nastavak rada u klubu. Tako klub nabavlja modele zmajeva, ustrojava propozicije, osigurava suce, nagrade, pehare i medalje, prijevoz za učenike i mentore i slično.

I ove godine, osiguravši sredstva po natječaju Grada Vinkovaca, klub je na vinkovačkom aeorodromu “Sopot“ održao 24. po redu Dječju zmajadu, u suradnji sa školama vinkovačkog područja. Poslužilo je i lijepo vrijeme te subote, 25. svibnja, pa su postignuti prilično ujednačeni rezultati u podizanju modela zmajeva na što veću visinu.

Poredak ekipno je bio sljedeći:

  1. Š. M.A. Reljković
  2. Š. Josip Kozarac
  3. Dječji dom Sv.Ana

U pojedinačnom plasmanu ostvareni su slijedeći rezultati:

  1. Ružica Lucić
  2. Leonardo Knežević
  3. Valentina Lucić

svi iz  O.Š. M.A.Reljković, čiji su natjecatelji ove godine pokazali  nešto više vještine u dizanju modela zmajeva, a možda i malo više sreće.

Prvoplasiranima je ispred Z. K. Vrabac, pehare i medalje uručio član Upravnog odbora kluba, Ante Miljak.

Sudili su ove godine Jakov Andrin  i Ivica Mrgan, dok su pomoćni suci bili Karabalić Josipa, Klaić Marjana i Šokčević Antun. Glavni sudac natjecanja bio je Milan Mravinac.