U organizaciji Vukovarsko-srijemske županije i županijske Razvojne agencije u Vukovaru je održan okrugli stol pod nazivom „Uključivanje mladih u razvoj Vukovarsko-srijemske županije“. Župan Božo Galić i ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije

Ilija Cota mlade su na okruglom stolu upoznali sa županijskom razvojnom strategijom i strateškim projektima važnim za tekuće financijsko razdoblje te ih pozvali da se uključe u planiranje projekata u idućem financijskom razdoblju.

“Želimo mlade ljude upoznati s onim što mi radimo i mogućnostima koje se unutar toga otvaraju za njih, ali isto tako želimo čuti i njihova razmišljanja, probleme, prijedloge, koje bi mogli ugraditi u projekte za novo financijsko razdoblje EU 2021.-2027. Nama su u županiji mladi izuzetno važni. Znamo kakvo je demografsko stanje u svih pet slavonskih županija. Znamo da nam je važan njihov ostanak ovdje, da na njima ostaje društveno-socijalni, politički, gospodarski život i želimo ih uključiti u sve procese kada je riječ o novom financijskom razdoblju. Sada je vrijeme programiranja, znači pripreme projekata koji će biti kandidirani i financirani u novom fionancijskom razdoblju. Ovo je, dakle, prilika da poslušamo i njih, njihova promišljanja, gdje oni vide svoju županiju i sebe unutar županije”, istaknuo je Ilija Cota.

Župan Božo Galić dodao kako je tu posebice riječ o projektima vezanima uz razvoj poljoprivrede, drvnog sektora, turizma te obnovljivih izvora energije.

Direktor tvrtke R Solutions Josip Rac mladima je govorio o stranim ulaganjima u gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije rekavši kako se nada da će pridonijeti dolasku stranih investitora i otvaranju radnih mjesta, a time i zadržavanju mladih i poboljšanju života na području županije.

Okruglom stolu nazočilo je tridesetak mladih s područja županije.