21 C
Vinkovci
Petak, 12. travnja 2024.

Ulaganje u vrtićku infrastrukturu na području VSŽ

Više od autora

- vl promo-

Sredstva natječaja “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” iz Vukovarsko-srijemske županije dobili su grad Otok te općine Nijemci, Markušica, Gradište i Andrijaševci.

Grad Otok dobio je 7,1 milijun kuna i novac će utrošiti u poboljšanje standarda najmlađih Otočana. Rekonstruirat će zgradu te urediti i opremiti dječji vrtić i jaslički prostor.


U travnju prošle godine Općina Nijemci kandidirala je projekt gradnje i opremanja dječjeg vrtića u Nijemcima, a ukupna vrijednost javne potpore je gotovo 6,5 milijuna kuna. Kroz ovaj projekt sagradit će se zgrada dječjeg vrtića u Nijemcima te urediti okoliš zgrade. U zgradi vrtića nalazit će se prostor za tri vrtićke skupine i jednu jasličku skupinu te popratni prostori nužni za funkcioniranje vrtića. Uz to, zgrada vrtića opremit će se novim namještajem i opremom, a dvorište vrtića opremit će i dječjim igralima.

Općina Markušica kandidirala je projekt Rekonstrukcija zgrade javne namjene (uredski prostor) u zgradu društvene namjene (dječji vrtić), a vrijednost projekta je 1,7 milijuna kuna i 85 posto se financira iz EU fondova, a 15 posto iz proračuna Republike Hrvatske. Projektom se predviđa uređenje postojeće zgrade u Markušici i prenamjena u dječji vrtić s potpunim opremanjem namještajem, opremom i svim ostalim za jednu odgojnu skupinu, do 22 polaznika, s petosatnim programom te kasnijim prelaskom na desetosatni program. Na području općine trenutno nije organiziran program predškolskog odgoja osim u dijelu programa predškole u suradnji s OŠ Markušica.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno