3 C
Vinkovci
Subota, 20. travnja 2024.

Unaprjeđenje ekološke proizvodnje u VSŽ

Više od autora

- vl promo-

Vukovarsko-srijemska županija zajedno s Poljoprivrednim fakultetom u Osijeku te Općinama Gradište i Cerna potpisala je Ugovor o sufinanciranju projekta „Unaprjeđenje ekološke proizvodnje u Vukovarsko-srijemskoj županiji“.

Ugovor su potpisali župan Božo Galić, dekan Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku prof. dr. sc. Krunoslav Zmaić te načelnici Općina Cerna i Gradište, Srećko Papac i Goran Begović. Navedeni ugovor potaknut će, odnosno unaprijediti neke već započete aktivnosti, a obuhvatit će udruživanje i edukaciju proizvođača, te potaknuti navodnjavanje poljoprivrednih površina, promjenu strukture poljoprivredne proizvodnje i uvođenje oznaka kvalitete proizvoda i ekološke proizvodnje. Župan Božo Galić je tom prigodom istaknuo kako Vukovarsko-srijemska županija zajedno s Agro-klasterom nastoji pomoći poljoprivrednim proizvođačima u proizvodnji, ali i plasiranju poljoprivrednih proizvoda, a današnje potpisivanje Ugovora je daljnji korak u provedbi projekta za unaprjeđivanje ekološke proizvodnje na području VSŽ i to u suradnji s akademskom zajednicom koja će se uključivati u navedeni projekt. Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu Andrija Matić naveo je kako je ugovor potpisan kako bi ohrabrili poljoprivredne proizvođače općina Gradište i Cerna da budu odlučniji prihvatiti okolišno odgovorniji pristup proizvodnji tako da se ekološkim pristupom educiraju i udružuju te prihvate ono što znanost preporučuje od preparata za korištenje u zaštiti bilja u poljoprivrednoj proizvodnji.


Želja nam je da oni eko proizvođači, koji sada dobro posluju, budu najbolji primjer te pokažu i drugima kako trebaju ići tim putem. U našoj županiji ima 122 proizvođača i negdje oko 4.700 ha poljoprivredne površine pod ekološkom proizvodnjom i pod nadzorom“, naglasio je Matić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno