Nakon što je jučer zbog dugova veledrogerijama blokiran račun Opće županijske bolnice Vinkovci, danas su se medijima obratili ravnatelj vinkovačke bolnice Krunoslav Šporčić i župan vukovarsko-srijemski Božo Galić.

Osnivač i vlasnik bolnice je Vukovarsko-srijemske županija, koja, kako je već ranije isticano, očekuje nužne poteze Vlade i Ministarstva zdravstva kako bi se iznašlo rješenje za ovaj problem. Župan Božo Galić to je ponovio i danas kazavši kako će Županija uskočiti interventno sa sredstvima za plaće, dok se od Vlade i mjerodavnog ministarstva očekuju rješenja za prestanak blokade i uspostavu normalnog financijskog poslovanja.

“Ukupni dug Opće županijske bolnice Vinkovci iznosi oko 117 milijuna kuna od kojih je oko 80 milijuna kuna dospjeli dug za lijekove i potrošni materijal”, istaknuo je župan podsjetivši kako je bolnica bila u postupku sanacije i imala sanacijsku upravu, ali se u tom vremenu nije napravilo ono što je očekivano kada je riječ o rješavanju dugova.

Ravnatelj vinkovačke bolnice Krunoslav Šporčić kazao je kako nabavka lijekova nije upitna te istaknuo kako nema razloga za strah kako će doći do nestašice lijekova u toj zdravstvenoj ustanovi jer veledrogerije redovito isporučuju lijekove.

“Mi nemamo niti najave da bi moglo doći do prestanka isporuke, a kamoli da imamo problema s nabavkom lijekova koji u bolnicu pristižu redovito”, istaknuo je ravnatelj Šporčić kazavši kako zbog blokade računa u pitanje dolazi isplata plaća te plaćanje režijskih troškova.