10 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

Unazad pet godina velika su ulaganja u Mirkovcima, ali potreba ima još

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Mjesni odbor Mirkovci dio je Vinkovaca u kojemu je večeras održana tribina „Zajedno za bolje sutra”, susret gradonačelnika Vinkovaca s građanima i razgovor o aktualnostima u njihovom dijelu grada.

„Kada pogledamo što se sve unazad pet godina napravilo u Mirkovcima, mislim da iskreno možemo biti zadovoljni. Malo koji mjesni odbor može govoriti o tolikoj razini ulaganja unazad pet godina. Ako krenemo od zaobilaznice koja je riješila velike probleme, obnovljenih ne znam koliko ulica, napravljene kanalizacije i vodovoda, uređenih javnih prostora ispred obje crkve i ispred jednog župnog ureda, a, evo, gradit ćemo i drugi župni ured, obnovljene škole, radova vrijednih 700, 800 tisuća kuna, koje još imamo na prostoru NK „Sokol”.., onda u konačnici možemo reći kako je doista puno učinjeno u jednom kratkom razdoblju”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.

Potreba je još puno i u Mirkovcima se mora još puno raditi, kazao je, ali ako se nastavi ovim tempom vrlo brzo Mirkovci će doći na razinu uređenosti komunalne infrastrukture kao što je to i u središtu grada.

Da je učinjeno puno, ali da još ima potreba složila se i predsjednica Mjesnog odbora Mirkovci Marija Purić. Čeka se, kazala je, završetak sanacije radova na vodnokomunalnoj infrastrukturi, a jedan od prioriteta svakako je i biciklistička staza u Vukovarskoj ulici.


Upravo za biciklističku stazu pitali su i građani te dobili odgovor kako je projekt gotov i čeka se na natječaj, a ova biciklistička staza rješavat će u paketu vrijednom 30 milijuna kuna za cijelo područje grada.

Između ostaloga ukazano je i na problem s rasvjetom u pojedinim ulicama, okućnica kuća u kojima se ne stanuje, uređenja groblja… Ukazano je i na problem sigurnosti u prometu u središtu naselja gdje vozači vrlo često prolaze kroz crveno na pješakom semaforu kod škole te je zatraženo postavljanje video nadzora. Upit je bio i za uređenje sportskog igrališta u dvorištu Lovačkog društva „Jelen” na što je odgovoreno kako je u planu i igralište i uređenje samoga Lovačkog doma.

S Nove brane odnosno Trbušanaca stigao je upit kada će dobiti gradsku vodu jer bunari presušuju. Kanalizacija je za sada za taj dio Mirkovaca preskupa investicija, ali vodu je moguće dovesti, kazao je gradonačelnik, ali zbog isplativosti treba vidjeti koliko ljudi to želi i koliko bi ih se doista i priključilo kada voda dođe.

Iz toga dijela Mirkovaca ukazano je i na problem cesta i rasvjete, ali i na probleme koje imaju s neodgovornim građanima koji tamo dovoze i izbacuju svoje smeće, a vrlo često i kućne ljubimce kojih se žele riješiti.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno