33 C
Vinkovci
Petak, 1. srpnja 2022.

Uoči blagdana najtraženije krizanteme

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Manje od tjedan dana ostalo je do blagdana Svih Svetih, blagdana kada se sjećamo svojih najmilijih i kada se tradicionalno na grobove naših pokojnika nose cvijeće i lampioni. I dok će građani ovaj dan iskoristiti za posjet grobljima, cvjećarima je upravo blagdan Svih Svetih jedan od najunosnijih u godini. Tržnice su oduvijek imale najbogatiju i najraznovrsniju ponudu, stoga smo posjetili vinkovačku i istražili ponudu i cijenu cvijeća.

Najviše se traže krizanteme, a cijene se kreću već od 4 kune po komadu. Prodaju se uglavnom u žutoj i bijeloj boji, ima ih i rezanih, no najviše ih je u posudama čije se cijene kreću od 10 do 50 kuna. Velika je ponuda i cvjetnih aranžmana od živog cvijeća, u lončanicama ili plastičnim posudama, po cijenama od 20 do 120 kuna, no mnogi prodavači nude i aranžmane od umjetnog cvijeća čije se cijene kreću od 20 do 100 kuna. Buketić rezanih špina ili zelenih loptica možete pronaći po 10 kuna. Cijena margareta kreće se od 10 do 15 kuna, mali buketi margareta su od 25 kuna, a srednji oko 40 kuna.

Dok kupci znatiželjno obilaze štandove prepune raznobojnog cvijeća, prodavači su zadovoljni svojom ponudom, ali i prodajom. ”Svatko ima svoj ukus, ali najviše prodajemo krizanteme i cvjetne aranžmane. Brzo nam odlazi umjetno cvijeće jer je još vremena ostalo do blagdana, a ljudi koji su sada došli izdaleka žele se osigurati jer možda za blagdan neće biti tu. Živog cvijeća najviše ćemo prodati u srijedu kada će biti i najveća gužva”, rekla nam je prodavačica Marija.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno