3 C
Vinkovci
Utorak, 5. prosinca 2023.

Upečatljiv oproštaj Ultrasa od Herr Otta

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Od legendarnog hrvatskog trenera Otta Barića danas su se, na sebi svojstven i uvijek upečatljiv i originalan način, oprostili najvjerniji – vinkovački Ultrasi. 

Veliki transparent ‘Zbogom i hvala Otto! Tvoji Vinkovčani UCV’ izvjesili su u središtu grada na novoobnovljenom starom mostu koji vodi put Lenija i stadiona, mjesta na kojem je legendarni Otto stvarao momčad koja će se ’82. priključiti prvoligaškom društvu bivše države. U Vinkovcima je ostvario trogodišnju trenersku karijeru u razdoblju od 1976. do 1979. godine, a pomoćnik mu je bio Cico Vukušić. Nogometni znalci i danas potvrđuju kako je upravo Barićeva stručnost i suradnja s pomoćnikom Vukušićem bila ključna u pripremi vinkovačkog Dinama za povijesni klubski rezultat početkom 80.tih.

Na dane ponosa i slave vinkovačkog nogometa pod vodstvom Herr Otta s kraja 70.tih, Ultrasi su podsjetili porukom te se dostojanstvenim hommageom oprostili od njega, ujedno iskazavši poštovanje treneru koji je utro put prvoligaškom nogometu u gradu na Bosutu.

Veliki hrvatski trener i bivši izbornik, u nedjelju, 13. prosinca, preminuo je u 88. godini života u KB-u Dubrava uslijed komplikacija od koronavirusa.Kao hrvatski izbornik je djelovao od 2002. do 2004. kad je reprezentaciju poveo i na EURO 2004. godine.

 

 

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno