16 C
Vinkovci
Petak, 9. lipnja 2023.

Upis u knjižnicu, najbolje potrošenih 30 kuna ovog tjedna

Više od autora

- vl promo-

Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Svim knjigoljupcima, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci počeo je najisplativiji, jednako i najdraži, tjedan u godini.

Naime od danas, zaključno sa subotom, članstvo možemo obnoviti po promotivnih 30 kuna što je isplativa godišnja investicija posebice ako priliku iskoristimo učlanjenjem cijele obitelji.

FOTO: GKVK

U Mjesecu hrvatske knjige povlastica je spremna i za sve korisnike putujuće knjižnice, Bibliobusa Vukovarsko-srijemske županije. Njihovo učlanjenje stoji nula kuna odnosno besplatno je od 7. do 17. studenoga, pa ih je samo potrebno potražiti na stajalištima u danima dolaska u određeno mjesto.

FOTO: GKVK

Inače, ova tradicija uvriježila se u povodu Dana hrvatskih knjižnica koji se obilježava u petak 11. studenoga, kao podsjetnik donošenja prvoga hrvatskog zakona o knjižnicama kojim su postavljeni pravni temelji za planiran i sustavan rad i razvoj svih vrsta hrvatskih knjižnica te svih ključnih odrednica hrvatskoga knjižničarstva.

S obzirom na veliki interes korisnika za ovu pogodnost, djelatnici vinkovačke knjižnice svojim su korisnicima izašli u susret produljivši promotivnu cijenu s jednog dana na cijeli tjedan.


Zašto volimo Mjesec hrvatske knjige, također?! Zato što pod motom Knjigu vrati, zakasninu ne plati, do 15. studenog, petkom možemo vratiti posuđeno bez plaćanja zakasnine. Dakle, još predstojećeg petka imamo fore razdužiti se i neplatiti.

 

FOTO: GKVK

 

Od događanja za mlade kojima je tematski posvećen ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige, klinička psihologinja Ana Majdančić sutra će od 18 sati održati radionicu za mlade naslovljena Zapakiraj brige otvarajući temu osamljenosti i zabrinutosti.

Na odjelu za odrasle, 15. studenog manifestacija završava promocijom knjige Poezija Josipa Kozarca u 19 sati.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno