Tijekom svibnja objavljen je natječaj za upis djece u gradske dječje vrtiće. Nakon završenog natječaja i sastanka Povjerenstva za upis djece saznajemo da je na natječaj pristiglo osamdesetak zamolbi. Najviše slobodnih mjesta bilo je u jasličkom programu i to 60, uz samo nekoliko mjesta za vrtićke programe, dok u nekim objektima uopće nije bilo mjesta za vrtićki program.

“U dogovoru s voditeljicama vrtića, odgojiteljicama i roditeljima uspjeli smo zbrinuti sve pristigle zamolbe i pronaći najbolja rješenja za sve. Već sada su sva mjesta u našim objektima popunjena, ali interes za upis djece i dalje traje. Do sada nismo imali listu čekanja, no kako očekujemo da će interes biti još veći u drugoj polovini kolovoza, možda ćemo ipak morati napraviti listu s ciljem što pravednijeg upisa. Trenutno imamo 80 novoupisanih mališana, smještenih u raznim objektima prema želji roditelja i našim mogućnostima”, objašnjava ravnateljica Dječjeg vrtića Vinkovci Suzana Zidar.

Novu pedagošku godinu Dječji vrtić Vinkovci započet će s više od 470 djece što je značajan porast u odnosu na sve godine ranije. U objektu Budućnost u četiri skupine imaju 88 djece, u objektu Vladimir Nazor, također u četiri skupine, imaju 83 djece, kao i u Pčelici. Mališani su najbrojniji u Striboru, gdje ih u četiri skupine ima 103, dok jaslice Stribor imaju tri skupine s 40 djece. U vrtiću Naša radost bit će smješteno 37 djece u dvije mješovite skupine, a u Lenijama 42 djece, također u dvije mješovite skupine.