2 C
Vinkovci
Četvrtak, 2. veljače 2023.

Upoznajte Gabriela s pjesmom “Slijepi čovjek”

Više od autora

- vl promo-

Gabriel – novo je kantautorsko ime na alternativnoj hrvatskoj indie sceni!. “Slijepi čovjek” je prvi singl s nadolazećeg istoimenog konceptualnog EP-a koji obrađuje temu introspekcije. U novom singlu Gabriel je ugostio Maju Kolarić koja je poznata po radu u mnogim sastavima poput EoT-a, Me as Well-a itd.

Na nadolazećem EP-u radili su i snimali mnogi poznati glazbenici kao što su: Berislav Blažević (Parni valjak, Majke), Mario Rašić (Majke, Aftershock, Balkan Zoo), Mario Klarić i Davorin Silađi. Za mix i master novog singla zaslužan je Marko Turkalj, a spot su producirali, snimili i montirali Marko Kekić, Tajana Bakota te Marko Turkalj.

“Izuzetna mi je čast raditi i mogao sam samo sanjati ovakvu postavu na EP-u, to su sjajni ljudi puni podrške. Jako mi je drago da je u ovom singlu i Maja tu koja je dala novu dimenziju pjesmi. Veselim se reakcijama i jedva čekam otkriti sve što se sprema u budućnosti.” – izjavio je Gabriel.

Gabriel Janković svoj glazbeni započinje u Karlovcu u glazbenoj školi svirajući violončelo šest godina. Ubrzo nakon autorski izričaj testira u nekoliko bendova karlovačke scene, a 2019. objavio je prvi samostalni singl na engleskom jeziku “Little sign”. Singlom “Slijepi čovjek”, Gabriel prvi put predstavlja pjesme na hrvatskom jeziku. Talent za autorski radi i glazbu koji posjeduje ne čudi obzirom da se radi o sinu prvog pjevača Divljih jagoda – Tonija Jankovića što sigurno potvrđuje kako ćemo od Gabriela još mnogo toga čuti i  u budućnosti.

Pjesma “Slijepi čovjek” u izdanju izdavačke kuće Basic & Rough dostupna je putem svih digitalnih glazbenih platformi.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno