Foto: Moonlee records press
Mr. Moonlee sa uzbuđenjem predstavlja slovenački post-punk/power pop trio Lelee, koji sa prvim singlom Kopnež najavljuje izlazak debitanskog albuma “Čuka bije pumpa”, koji će izaći 18. lipnja za Moonlee Records i Ill in the Head Records. Na singlu im se pridružio enfant terrible slovenske alter scene i synth mađioničar Blaž (Blaž Gracar).
Slovenska izdavačka kuća Moonlee Records već 17 godina aktivno traži i povezuje eklektičke gitarske glazbe “od Vardara do Triglava”. I grupa Lelee se u taj okvir savršeno uklapa – sačinjavaju ju je Beograđanka Jelena Rusjan (Borghesia, TRUS!) na vokalu i basu, Makedonac Damjan Manevski (Rush to Relax, Molokai) na vokalu i gitari te slovenski bubnjar Jan Kmet (balans, Kalu), koji su svoj prostor ispod sunca našli u Ljubljani. Kao dio karavane Klubskog maratona Radio Študenta u 2020. godini su se svojim iskričavim i uzbudljivim indie gitarskim zvukom te preplitanjem makedonsko-srpskog jezika i muško-ženskih vokala pjevanja brzo upisali u svijest alternativne javnosti širom regije.
Lelee su majstori pjevnog indie songwritinga sa istančanim osjećajem za pop melodije zbog čega sa lakoćom serviraju upečatljive refrene i vedre, ponekad nostalgične a mjestimice i jako nabrijane melodije. Njihova muzika kao da je stvorena za besciljna lutanja po autoputevima i ljetne road-tripove. I pjesma “Kopnež” je tek prva postaja na putu do njihovog osvježavajućeg debitanskog albuma. Žudimo za još!