Još dva sata, točnije do 19 sati vrijedi upozorenje u Osijeku, te ukoliko se nalazite u blizini ili ste planirali ići u Osijek odgodite putovanje.

Sukladno informaciji koje je izdao Centra 112 uz zamolbu za obaviještavanje javnosti upozoravaju se građani kako se zbog visokih koncentracija prizemnog ozona ne preporuča boravak ni fizička aktivnost na otvorenom prostoru u vijeme najveće osunčanosti, dakle između 10-19 sati – upozorili su to također i iz Ureda gradonačelnika Osijeka.

Nakupljanje ozona u većoj mjeri nego inače može predstavljati opasnost za ljude na način da izaziva glavobolju, iritira očnu sluznicu, grlo, nos i dišne puteve

Građani se trebaju skloniti sa sunca te ostati u zatvorenom prostoru. Posebna preporuka vrijedi za malu djecu, starije osobe, kronične bolesnike i trudnice, osobe slabog zdravlja i osjetljve osobe.

– Pretjerano nakupljanje ozona u donjim slojevima atmosfere predstavlja opasnost za ljudsko zdravlje na način da izaziva glavobolju, iritira očnu sluznicu, grlo, nos i dišne puteve – pojašnjavaju.